PROFESIONALNE UBOJICE NOSILE PUTOVNICE NA MJESTO MASAKRA U PARIZ

0
1037

Što je poznato a što još ne?

objavljeni-snimci-s-koncerta-nastali-neposredno-pred-napad-clanovi-grupe-eagles-of-death-metal-prezivjeli-pariski-pokolj_1447515094Napadi su izvršeni od najmanje osam terorista. Svi osmoro su mrtvi. Jedan je ubijen od strane policije dok su ostali samoubojice. Najviše žrtava bilo je u koncertnoj dvorani Batacian. Napadi su izvršeni i u neposrednoj blizini koncertne dvorane u nekoliko restorana i kafića. Osim toga napad je izvršen i na nogometnom stadionu dok je trajala utakmica izmedju Njemačke i Francuske. Ukupno minimalno 128 žrtava, dosta povrijeđenih, nekolicina teško. IS je priznao napade svojim objavama na internetu. Do sad je identificiran jedan samoubojica, jedan Francuz koji je već od prije bio poznat francuskim tajnim službama. Nisu nam poznate imena žrtava. Nije jasno da li je bilo cak i vise samoubojica ili suradnika samoubojica. Amsterdam je na svom aerodromu Schipol blokirao Let Airbus 321 u pravcu Francuske.

Nizozemska policija je objavila razlog prijetnji koje su stigle preko Twitter-a. U Belgiji je policija započela s velikom pretragom. Pretraženi su stanovi u Brüsselovom kvartu Molenbeek. Mediji govore o još jednom hapšenju. Mediji u Belgiji javljaju kako su tri atentatora Belgijanci.Međutim, službene potvrde još nisu stigle. 5.11.15 na autoputu Salzburg-München, Bad Fellnbach njemačka policija je zaustavila automobil u kojem se nalazilo oružje i eksploziv. Rutinska kontrola njemačke policije zaustavila je VW Golf a auto je vozio jedan 51.godišnji Crnogorac. Ispod motorne haube bilo je sakriveno dva pištolja i jedna ručna granata. Poslije detaljnije pretrage automobila pronađene su još 8 kalsnjikovih pušaka s municijom, nekoliko pištolja , dvije ručne granate i 200 gr eksploziva. Crnogorac je uhićen i iz pretrage od strane Crne Gore, navodno je već tamo bio poznat policiji.Na navigationom uređaju stajala je adresa u Parizu. Koliko je ovaj podatak značajan za napade od sinoć, još se istražuje.

Zanimljivo: Izvježbani i sposobni teroristi s namjerom ubijanja na stotine ljudi na mjesto događaja ponijeli su i svoje putovnice da ih policija lakše identificiraju. Tako je francuska policija nepogrešivo i odmah došla do saznanja da je jedan od terorista-samoubojica imao sirijsku putovnicu. Emigrant je, registriran u Grčkoj, što je jedan od važnih razloga da sve europske zemlje odmah zatvore granice. Dalje sami donosite zaključke.-komentirala je ovaj izvještaj naša novinarka Nada Landeka.

Emilija Herceg Martić

dopisnik iz Švicarske