MOST SVOJIM POTEZIMA PLANSKI NAVLAČI HDZ PREMA VLADI SA SDP-om

0
961

milanović petrovPredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je Ranko Ostojić. Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, je izglasan sa 81 glasova za i 57 glasova protiv. Za Ostojićevo imenovanje glasala je oporba i svi zastupnici Mosta osim Mire Bulja, dok je Domoljubna koalicija glasala protiv.

MOST je na svom facebooku objavio i komentar svoga zastupnika Mare Krstića:

– Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović pretvorio SDP, horda huškača koji znaju samo sijati mržnju i podjele i vrijeđati. Žao nam je sto je SDP Hrvatske inzistirao na Ostojiću i mi smo ga podržali isključivo jer to mjesto pripada oporbi iako čovjek koji se izražava na takav način nije zaslužio da vodi ovaj Odbor. Njegova retorika je primjerenija uličaru, nego saborskom zastupniku i predsjedniku jednog tako važnog odbora. Sjetimo se samo njegovih neprimjerenih izjava i uvreda. Nažalost, taj čovjek je problem SDP a i njihova sramota.”  

Što se MOŽE isčitati iz ove izjave? Neprincipjelnost i manipulacija javnosti koja pokazuje zapravo zakulisanu igru sa SDP-om. Kada varate javnost morate izmisliti opravdanja. Opravdanju su samo put u prihvaćenje loših odluka.

Ipak priča oko Ostojića ima svoje razotkrivene namjere. MOST nikada nije odustao od tripartitine vlade i svojim potezima prisiljava HDZ-u da pristane na taj plan. Kako? Niti jednog ministra niti dužnosnika HDZ-e ne izglasavaju odmah, natezanje traje tjednima i mjesecima, dok i loša rješenja SDP-a odmah prihvaćaju, što se vidi iz ovog priopćenja.

Daljnjim zavlačenjem i opstrukcijom vlade izazivaju bijes javnosti kojoj je već svega dosta. Ali zbog totalne blokade odluka vlade javnost  ne podržava ovu vladu kao na početku mandata,  čemu pridonose i loši potezi HDZ-e u zadnje vrijeme, pa zbog toga HDZ ne može zazivati nove izbore, jer bi mogao još lošije proći. Što preostaje? Put zbližavanja dvije velike stranke. Iako se nudi Milorad Pupovac za spas HDZ-a u toj situaciji, takva  priča ima očito lošu podlogu. MOST i dalje želi vodeće stranke natjerati na dogovor.

HOP portal