OZANA BAŠIĆ NAPUSTILA ‘HNIP’ NAKON IZOSTANKA REAKCIJE UDRUGE NA VRIJEĐANJA VJERNIKA OD STRANE M. BABIĆA!

0
1424

ozana bašić“Poštovane kolegice i kolege, već neko vrijeme nisam zadovoljna radom Udruge, danas dobivam informaciju kako trenutno vodstvo odbija uz izlike primiti u članstvo jednog kolegu novinara iz meni nejasnih razloga, nitko nije reagirao na brutalne medijske napise kojim se izruguje i blati ime Sv. Leopolda Bogdana Mandića….imam još neke zamjerke, ali da vam ne oduzimam previše vremena, opraštam se od Udruge i želim Vam sve najbolje. Povlačim svoje članstvo i više nikada ne želim biti član niti jedne Udruge. Ovo je bilo jednom i nikad više.

Sve vas lijepo pozdravljam,

Ozana Bašić

Iz pouzdanih izvora novinara HRT-a  dobili smo prepisku Ozane Bašić i HNiP-a, udruge novinara, koja se odvojila od HND-a nezadovoljna radom HND-a.  U članstvu je 69 osoba. Već neko vrijeme je burno u samoj udruzi, koja prema našem izvoru nije našla siguran put i svoje viđenje struke. Neki od članova nisu zadovoljni pojedinim članovima, jer su u udrugu ušli slični  novinarski kadrovi kao u HND-u. Za novu predsjednicu društva trebala bi biti izabrana Katja Kušec, jer se njen protukandidat zahvalio na prijedlogu i odustao prije neki dan.OZANA

Sama adresa udruge je zapravo istovjetna s adresom stana Hrvoja Juvančića kako smo doznali kada smo pokušali dobiti službenu izjavu HNiP-a. On je svršeni politolog, kojeg je očeva slava ugurala u režiju na HRT-u, iako nema adekvatne kvalifikacije. Vjerojatno je to i razlog zašto je izabran za tajnika udruge, što iskreno mnogima smeta, prema našim saznanjima.

Ozana Bašić  kao novinarka i  vjernica bila je kako doznajemo, poprilično rezignirana novinarskom šutnjom u svezi blasfemije Matije Babića, koji poput zadnjeg primitivca vrijeđa osjećaje katoličkih vjernika, govoreći da je najdraži hrvatski svetac Leopold Mandić “osušena govedina”. Znajući koliko je Matija Babić protežiran kod predsjednika HND-a, koji na stranicama HND-a praktički reklamira tekstove Indexa, Ozana Bašić je očekivala bar reakciju HNiP-a, što se ipak nije dogodilo.

Ozana Bašić je u svojoj emisiji “Oluja” otkrila mnoge afere, koje su na kraju “presudile” tome da ostane bez posla.

“Domoljubni novinari” nisu se baš previše pretrgli oko svoje kolegice i podrške u pronalasku nove afirmacije za Ozanu Bašić. Razlog je više nego jasan, njezina otkrića koja su krucijalna za društvo nisu krucijalna u sustavu vrednovanja novinarskog rada.  I sam Velimir Bujanec nakon njenog otkaza nikada nije našao shodnim pozvati ju u svoju emisiju, iako je i on član HNiP-a.

Puno bolje prolaze poslušnici od iskrenih i hrabrih novinara. 2500 novinara HND-a već godinu dana šuti na uzurpaciju položaja čelnog čovjeka HND-a, srednjoškolca Saše Lekovića, kao da struka nema bolje rješenje, već “trpe” ovog poslušnika, koji dozvoljava  otvorena vrijeđanja novinara od strane Milorada Pupovca na konferencijama i u svojim biltenima, po uzoru na Stipu Šuvara. Novinarska udruga ne bavi se neisplatama plaća novinarima, honorarima, pomoć ugroženima od strane vlasti i poslodavaca, već čistom borbom za pozicije i progonom kolega.

Ovaj, po nama veliki gubitak za HNiP, možda probudi usnule novinarske udruge da konačno uvide svoju promašenu svrhu.

Mi ćemo završiti ovu priču sa žaljenjem što se zbog nedoraslih pojedinaca događaju ovakve stvari te smo Ozanino kratko obrazloženje nadopunili  svojim viđenjem ovog skandala u HNiP-u.

HOP PORTAL