‘VELIKO BRATSTVO’-SLUČAJ VASILJEVIĆ U SRBIJI SLIČAN SLUČAJU LOZANČIĆ-INA IZGUBILA CRPKE U SRBIJI, ALI ‘INA KARTICA’ VRIJEDI U SRBIJI?!

0
1266

INA kartica prihvaća se kao sredstvo plaćanja na prodajnim mjestima tvrtke INTERMOL d.o.o. u Srbiji , iako je Srbija oduzela crpke INA na svom podrućju. Radi li se u dogovoru dvije države i njihovih vladara u sjeni o podjeli plijena? Dok se dvije zemlje ideološki sukobljavaju, u sjeni se događaju potpuno drugačije stvari, suradnja cvjeta, što se vidi iz ovoga slučaja.

Viši privredni sud u Beogradu, bez ikakva odjeka u medijima s obje strane Bajakova, potvrdio je još 18. lipnja 2014. prošle godine prvostupanjsku presudu kojom je odbačen zahtjev Ine da se poništi ugovor o prodaji 167 benzinskih crpki i 11 skladišta u Srbiji na koje Ina polaže pravo ruskom “Lukoilu”. Riječ je o imovini koju je Ina na teritoriju Srbije koristila do raspada Jugoslavije i koju je procjenjivala na 200 milijuna eura.

– Ina je 2005. pokrenula postupak zbog poništenja ugovora između Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda Republike Srbije, s jedne, i “Lukoil Europe Holdings” i “Lukoil International GmbH”, s druge strane. Predmet se vodio pred Privrednim sudom u Beogradu, a Ina je postupak pravomoćno izgubila – priopćeno nam je  SD-u u Ininu Sektoru za korporacijsko upravljanje, bez dodatnih obrazloženja o tome kako je Ina izgubila spor u Srbiji i hoće li možda zadovoljštinu potražiti na nekom od međunarodnih sudova.
Dioničari Ine, primjerice, mogu zatražiti nadoknadu štete zbog gubitka imovine tvrtke u Srbiji pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Raspadom Jugoslavije, crpke i skladišta Ine u Srbiji nastavila je koristiti tvrtka “Beopetrol” koju je 2003. Srbija prodala “Lukoilu”. Nakon toga, Ina je pokrenula spor pred Trgovačkim sudom u Beogradu.
U državnim službama pak se vodi potpuno ista borba za ruski i američi teritorij. Prije par godina Srbija je imala slučaj Vasiljević, kako mi ovih dana imamo slučaj Lozančić, slučajem Lozančić i Vasiljević želi se ojačati ruski utjecaj u zemlji, a isto se provodi na potpuno isti način, preko tzv. crvene desnice, u svakoj zemlji. Domoljubi tzv. smjenjuju kadar sklon Amerikancima. Ivica Dačić u Srbiji je američki čovjek…

vasiljevićPolicijski službenici Uprave kriminalističke policije opisujući postojanje osnovane sumnje da bivša radnica MUP-a Srbije Suzana Vasiljević, koja nevjenćano živi sa francuskim obaveštajcem Georges Uriot, odaje državne tajne, da reketira bogate građane i vrši iznudu, predložili su načelniku UKP-a Rodoljubu Miloviću, da se Višem javnom tužiocu u Beogradu predloži da od istražnog suca traži suglasnost za poduzimanjem operativnih mjera, a između ostalih i slušanje njenih službenih i mobilnih telefona. Istražni sudac Višeg suda u Beogradu odobrio je primjenu mjera, i taj nalog je prosleđen tehničkoj službi “Bezbedonosno informativne agencije” da prisluškuje njene telefone.

Službenici BIA, koji su izvršavali ove mjeru, ustanovili su njene česte kontakte mobilnim telefonom sa Aleksandrom Vučićem. Tako je nastala afera.

Ni Vučić ni Nikolić nisu bili prisluškivani, već su praćeni razgovori Suzane Vasiljević koja je sa njima razgovarala … Na isti način bila je prisluškivana Kolinda Grabar Kitarović u slučaju Mamić.

Suzana Vasiljević je sklonjena u „Srbija šume“, a time i Francuz Urio iz Dačićevog okruženja, čime je pao intenzitet odnosa i između smjenjenog šefa kabineta Branka Lazarevića i francuskog obavještajca, što se sve zajedno iz kabineta na Andrićevom vencu  ocjenjivalo kao nedopustivo ponašanje Ivice Dačića, dajući mu time na znanje da je pod budnim okom drugih nadležnih službi, koje su pod kontrolom Predsednika republike svih ovih godina. Kako doznajemo Vasiljevićka  danas radi kao medijski savjetnik Aleksandra Vučića.

Znači li ta činjenica da se Amerikanci vraćaju u igru na velika vrata, dok u Hrvatskoj Rusi zabijaju klin Amerikancima preko Mesićeva čovjeka A. Muharemija u MVP-u ?

Prevlast u Srbiji ili Hrvatskoj ruska i američka diplomacija pokušavaju napraviti na više načina, pa tako imamo silne proteste, od onog za abortus, kurikul, afere Vasiljević ili Lozančić, afera INA, nacionlističke ispade Šešelja, kako bi vlast prisili na suradnju sa velikim silama. Paraleleno sa tim vlade u sjeni u obje zemlje, bankara i komunističkih privrednika, namjerno siju nacionalizam kako bi prikrile ogromnu pljačku dviju zemalja i zapravo nastavile pljačku dobara.

HOP portal