‘ANTIFAŠISTU PUPOVCA’ ĆE ZAMIJENITI RKMAN ZBOG AFERA?!

0
2128

Prema podatku našeg pouzdanog izvora,  APN-a je na terenu otkupio 22 kuće građana srpske nacionalnosti, a da nije uopće provjerio svrsishodnost objekata, mnogi su bili poluruševine, zarasle u korov, a APN-e je te objekte kao takve otkupila u općini Gvozd 2002, godine, da bi na kraju otpisala objekte. Znači potrošen je novac poreznih obveznika, a da postojeći objekti nikada nisu bili useljivi, što u prijevodu znači bacanje milijune kuna u ništa. Koliko je to otpisivanje bilo smišljeno, a koliko plod nerada državnih službi to nitko nikada nije ustanovio. Neki od branitelja su nama pokazali darovnice za “kuću” u ovoj općini i u okolnim općinama, a na vlasničkom listu piše pašnjak, što do današnjih dana nije promijenjeno, pa tako danas branitelji imaju darovane pašnjake, umjesto građevinske terene sa kućama. Na čelu APN-a tada je bio današnji  župan  Ivo Žinić. U transakcijama oko kupoprodaje srpskih kuća dignut je ogroman novac.

Dožupan sisačko-moslavački je Boro Rkman.

Mnogi u Sisku i okolici teško prihvaćaju Rkmanovo preuzimanje političke funkcije u hrvatskoj lokalnoj samoupravi prije svega zato što se u posljednje vrijeme pojavljuju dokazi da je Rkman u ratnom vremenu radio kao novinar koji je tijekom okupacije objavljivao i tekstove u kojima je pisao hvalospjeve o vojsci i vojnicima Republike Srpske Krajine, artiljercima, tenkistima, topnicima i pješaštvu, među kojima su nesumnjivo i oni koji su sudjelovali u brojnim, ali tek manjim dijelom procesuiranim ratnim zločinima.

Iz svega proizlazi kako je dožupan Bogdan Boro Rkman, aktualni predsjednik izvršnog odbora SDSS-a, za vrijeme okupacije većeg dijela Hrvatske kao novinar Radija Petrova Gora, dopisnik Srpskog glasa i Nove riječi, Vukovarskih novina, kao i vojnog časopisa Vojska Krajine, bio dio ratnohuškačkog stroja upregnutog u velikosrpsku ideju.

Što povezuje ovu dvojicu ljudi? Novac kao interes. I očito jedan o drugom dosta znaju. Radi li se o prljavom novcu? Mnogi ih nazivaju sramotom za županiju. Potpuno devastirana župnija opljačana je i otkupom kuća za branitelje…takva je i danas, pusta i prazna.

Prema zadnjim signalima iz SDSS-a Milorad Pupovac odlazi sa čelne pozicije SDSS-a. Previše afera se nagomilalo oko njega i srbijanski vožd Vučić je odlučio maknuti Pupovca i staviti Rkmana na čelo velikosrpskog projekta,  a koji iz Vukovara kuha novu srpsku čorbu na naš račun. Očito je Vukovar postao nukleus novog velikosrpstva.

Na Banovini suradnja sa HDZ-om najviše je napredovala baš preko Rkmana i Žinića, srpska politika je pred smjenom Pupovca, koja će se dogoditi poslije izbora.

Plenković ne uviđa kuda Žinić vodi HDZ zbog privatnog interesa.

HOP portal