SRBI DALMACIJE ZAKLJUČILI DA JE PREMA NJIMA BOLJI HDZ NEGO SDSS, VLAHOVIĆ ZA LOŠE STANJE I GLAD SRPSKE ZAJEDNICE OPTUŽIO PUPOVCA

0
2838

– Laž je i velika obmana kad srpski političari u Zagrebu tvrde da je urađeno mnogo na obnovi srpskih kuća. Ništa oni nisu napravili za svoj narod, pa ni na tom području. Da je tako kako oni kažu, kako to onda da je u Bjeljini od 130 kuća obnovljena samo 21, a u Brgudu od 140 samo 13? Tamo živi samo 11 stanovnika. A koliko je samo praznih sela?! Do temelja srušenih. A reč je o Ravnim Kotarima, najplodnijem delu Hrvatske, gde se najpre može obnoviti život. Kako to da se najmanje Srba vratilo upravo u krajeve gde najbolje mogu da žive? Može li to biti slučajno? – pita se Šuša.

Prema nama je bolji HDZ

– U Kistanjama, gde je srpska stranka SDSS na vlasti, nijedan Srbin ili Srpkinja ne mogu dobiti posao, a u Kninu, recimo, gde je HDZ na vlasti samo u jednoj od srednjih škola nas 11 Srba profesora dobilo je posao, te u kninskoj bolnici određeni broj medicinskih tehničara i sestara srpske nacionalnosti. Ovih dana sam čuo da su u kninskoj bolnici počeli da se zapošljavaju i lekari srpske nacionalnosti – podaci su kojima Đuro Rusić, bez obzira što zapošljavanje Srba u tim krajevima nije pravilo već izuzetak, dodatno komentariše efikasnost srpske politike u Hrvatskoj.-PRENOSIMO IZ VESTI ONLINE

Piše: Nenad Vlahović,mag.iur

Predsjednik  Srpske pravedne stranke i

Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj

 

 

OSVRT NA ČLANAK SA PORTALA VESTI-ONLINE.COM

 

„Dalmacija i Lika ostati će bez Srba“

 

 

Brate Božo,

 

 

 

Tvoj učinak i učinak tvojih prijatelja, kao čestitih i poštenih Srba ima snažan odjek daleko izvan Hrvatske. Sadržaj iznijetih dokaza i nedvojbenih činjenica opisuju stanje u Ravnim Kotarima, Kistanju, Erveniku, Kninu i ostalim mjestima, da to nije za povjerovati.

No, istina je još gorča nego što je opisana.

Podsjetio bih na nekoliko činjenica:

  • Unazad 6 i više godina sam se borim s „avetima“ sadašnjosti da dokažem srpskoj javnosti i ostalima što se dešava sa narodom kojemu pripadam i koja će krajnja sudbina tog naroda biti.

Lažu nas srpski vođe na čelu s voždom da je učinjeno i da se čini mnogo, da je obnova uspjela i tako redom. Podaci koje ti iznosiš su istiniti ne samo u tvom kraju već i ostalim ratom zahvaćenim krajevima.

  • Sve sam to iznosio u javnost, a od nikud glasa, niti od Milana, Veljka, Jovana, Nikole,Dušana ali baš od nikog.

Pozivao sam i tebe brate Božo……….

  • Tijek moje borbe protiv srpskih aveti i vožda nije ni približno pri kraju.

Za izrečene istine zaradio sam tužbe, koje su u prvom stepenu poneke već okončane….., čekam kraj ali još uvijek od Srba ni glasa…………

  • Platit ću za izrečenu istinu koju i ti sad govoriš, a bojim se da i ti tako ne prođeš jer vožd sve gazi s pozicije sile vlasti i materijalnog oružja ( novca ), ali ne svojeg već tuđeg, onog novca koji pripada povratnicima, a on ga nemilosrdno uzima svakim danom sve više i više, a od Srba ni glasa, bar jednog glasa.

Mislio sam da im je dobro pa šute. Da si me pozvao na svoj skup ja bi nekako došao, no možda ćeš me pozvati drugom prilikom?

Meni ostaje da za hiljade Srba vodim politički i pravni rat protiv aveti koja za sada proždire sve ispred sebe , a pokušava i mene.

Na kraju, ma nisam baš sam, samnom su nekolicina poštenih Hrvata, Igor,Ingrid,Velimir,Marko i još jedan vjerni drug Staniša.

Ako se ne uspijemo udružiti i družiti javit ću ti konačni ishod iz jednog od zatvora u Hrvatskoj.

Pozdrav  tebi Božo , pozdravi Ravne Kotare!