KOMEDIJA U ISTRI: BRAT ŠEFA PNUSKOKA JE POLICAJAC I ‘PODUZETNIK’

0
7727

Policajci grade na veliko po Istri i Primorju nekretnine, pa više stanovnici ne znaju radi li se uopće o policajcima ili su to poduzetnci trenutno zaposleni u MUP-u-?!

Četrdesetdvogodišnji Alen Janičić iz Novigrada vodio je  projekt izgradnje stanova namijenjenih zbrinjavanju članova sindikata policije, a sada je, pred odlazak u mirovinu, odlučio i privatno se posvetiti biznisu s  nekretninama. Od austrijske državne agencije HETA koja je preuzela sporne nekretnine Hypo banke kupio je tvrtku  »Projekt Stari grad« i preimenovao je u »Galerija riječka«

Četrdesetdvogodišnji Janičić živi u Novigradu, a od 2005. obnaša  dužnost glavnog povjerenika Sindikata policije Hrvatske za PU Istarsku. Pod okriljem Sindikata pokrenuo je i vodio projekt izgradnje stanova namijenjenih zbrinjavanju članova sindikata, a sada je, kaže, pred odlaskom u mirovinu pa se i privatno odlučio posvetiti biznisu s  nekretninama. U životu okreće novu stranicu.

Zbog toga je od austrijske državne agencije HETA koja je preuzela sporne nekretnine Hypo banke i prodaje ih na tržištu kupio tvrtku  »Projekt Stari grad« koja je bila u njezinom 100-postotnom vlasništvu. Nije nam otkrio cijenu po kojoj se tvrtka prodavala, ali kaže da ju je  kupio vrlo povoljno. Tako je postao vlasnik parcele koja je u proteklih dvadeset godina bila u posjedu različitih investitora kojima se danas sudi zbog financijskih malverzacija. piše Novi List.

-Brat šefa PNUSKOK-a iz Pazina u Rijeci gradi 90-tak stanova(tako mi govore). Ništa ne bi bilo čudno da nije riječ o šefu policijskog sindikata. Znači, prilike u policiji nisu tako loše. Dapače.-kaže naš izvor.

Šef PNUSKOKA Pazin je njegov brat Mario Janičić.

ŠEF KARLOVAČKE policije Josip Ćelić u Lokvi Rogoznici ima vilu s bazenom vrijednu milijune eura, no to nije sve što posjeduje, vlasnik je skupih nekretnina i u Zagrebu. Iako će MUP, kako doznajemo, ozbiljno prionuti poslu kako bi se doznalo odakle Ćeliću tolike nekretnine, šef karlovačke policije tvrdi kako za sve ima pokriće.-piše Index.

I dok po ministru Orepiću Zagreb čuva 12 policajaca u smjeni, poduzetnički duh policajca sve više raste, nestaje zlato iz sefa policije, grade se vile, stanovi, na čemu im Trump može pozavidjeti.

HOP