‘DAN SJEĆANJA ŽRTAVA HOLOKAUSTA’ PODSJEĆA NA 14500 UBIJENIH ŽIDOVA U FAŠISTIČKOJ NEDIĆEVOJ SRBIJI O KOJIMA SE NE GOVORI!

0
6201

Sustavno istrebljenje Židova koje je pokrenula nacistička Njemačka, nazvano holokaust, provedeno je i u tadašnjoj Srbiji pod zapovjedništvom generala Nedića i Srpske pravoslavne crkve. Manje je poznato da su Nedićeva fašistička Srbija i poglavari srpske crkve pozivali na pokoravanje Hitleru. Čak pet stotina najpoznatijih Srba 1941. godine potpisalo je likvidaciju Židova iz Srbije. SPC kao crkva na svojim konferencijama poglavara crkve podržavala je  takav obračun što jasno piše u dokumentima koje je iznio P. Požara u knjizi HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U PROŠLOSTI I BUDUĆNOSTI :

“Nije (…) čudnovato što se u jednom povijesnom razdoblju pojavila i – Hrvatska pravoslavna crkva. To je bila povijesna nužnost, utemeljena na biti pravoslavlja kao državne religije i državne crkvene organizacije. Koliko je trenutak odabran za stvaranje hrvatske državne pravoslavne organizacije bio pogodan, može biti, a vjerojatno i jest, prijeporno pitanje, ali je činjenica da je tada stvorena hrvatska država, ma koliko ona bila međunarodnopravno invalidna tvorevina.”

Za SPC  Hitler je bio novi Sveti Sava. Danas nakon 70 godina laži Jugoslavije i novije hrvatske države teško je u te činjenice povjerovati. Ali činjenice govore najbolje za sebe. 1942. godine Srbi su slavili svoju državu bez Židova. Nedić je dao pobiti čak 14500 Židova iako srpska povijest lažirala brojku na 10 000 Židova ubijenih od strane Nedićeve fašističke vlasti. Na dan holokausta trebalo bi položiti i svijeće pred veleposlanstvom Republike Srbije zbog toga gnjusnog čina fašističke Srbije i njene crkve koja je to podržavala.

Citat sveca SPS, Nikolaja Velimirovica: “Mora se odati poštovanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovjek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesigurni mehanizam. I evo u XX veku on je došao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo u svom narodu onaj najvažniji posao koji priliči jedino prosvetitelju, geniju i heroju. A nama je taj posao svršio Sv. Sava…. Otuda je nacionalizam srpski, kao stvarnost najstariji u Evropi.” (Iz knjižice “Nacionalizam Svetog Save”, Beograd, 1935)

Da je Srbija “judenfrei” objavio je osobno s ponosom general Nedić, ne neki Nijjemac. Zvanični sajt memorijala Jad-vašem kaže da je u Srbiji ubijeno 14 500 Židova.

čede i nacisti

Za razliku od Srba, katolička crkva u Hrvatskoj protivila se takvoj politici i Njemački časnici su jasno rekli kako Alojzije Stepinac ne bi u Njemačkoj preživio 24 sata sa takvim ponašanjem. I poglavar HPC, Rus  Metropilt Germogen u svojim poslanicama pozivao je na mir. 1945. godine genocidna komunistička tvorevina Jugoslavija poubijala je kompletno svećenstvo HPC-a i  Metropilta Germogena, opljačkala imovinu i u Hrvatsku instalirala SPC, srpsku crkvu, poznatu po profašističkim stajalištima prema Židovima toga vremena. Komunisti su opljačkali kompletnu židovsku imovinu i za sve pokrivili ustaše, koji svakako snose i svoj dio odgovornosti. 

Kako bi prikrila SPC svoju prljavu prošlost napala je katoličku crkvu i Alojzija Stepinca. U tome im je pomogao i komunistički režim. Trovanjem Stepinca komunisti su prikrili strašne zločine u Srbiji, Nedićeva režima i dali poseban primat SPC-i. Danas ta crkva nastala na glorificiranju Hitlera i Miloševića dobiva ogroman novac od izdajničke hrvatske vlasti, koja niti zna, niti poštuje svoju povijest.aleksandar

Današnjeg poglavara HPC-a neokomunistička vlast Hrvatske ne želi priznati i slavi Božić zajedno sa SPC-om čije svećenstvo i danas pjeva četničke pjesme, te prijeti Hrvatima, a isto tako brani hrvatski barjak na pravoslavnim grobljima!

Igor Drenjančević