U Borovu selu ponovo pozivaju na pokolj Hrvata,a maloljetnici divljaju sa srpskim zastavama

0
69531

Pokolj u Borovom Selu je zločin kojega su 2. svibnja 1991. počinili pobunjeni hrvatski Srbi. Označava ubojstvo i masakriranje 12 hrvatskih policajaca u Borovo Selo blizu Vukovara u istočnoj Hrvatskoj.

Dana 1. svibnja 1991. policijska patrola namjeravala je skinuti jugoslavensku zastavu koja je visila na ulazu u Borovo Selo i zamijeniti je hrvatskom zastavom. Pri obavljanju dužnosti, dvojica policajaca su ubijena, a dvojicu su zarobili srpski pobunjenici. Sljedeći dan je autobus s hrvatskim policajcima stigao osloboditi dvojicu zarobljenih kolega. Dočekani su u zasjedi. Pri tome je ubijeno 12 i ranjeno više od 20 policajaca.

U veljači 2012. godine, sud u Osijeku osudio je Milana Marinkovića za ratni zločin i osuđen na 3 i pol godine zatvora zbog zlostavljanja dvaju zarobljenih hrvatskih policajaca. U 2014. godini, Marinkoviću je kazna smanjena na tri godine na žalbu. Četiri ostale osobe također su optužene, ali žive izvan Hrvatske pa nisu podložni progonu od strane hrvatskog pravosuđa.

Srpske provokacije ne prestaju, prijete Kosovu, rade nemire u Vojvodini, genocidna tvorevina RS prijeti pripojenjem Srbiji, a u Hrvatskoj kaos o kojem ne smiju pisati mediji. Na Banovni Srbi prijete likvidacijom Srbina oženjenog Hrvaticom. Prijetio mu je pripadnik krvožednih Škorpiona, jedinice srpskih ubojica, četnik Vučetić  na uvježbavanju lokalnog folklora  i napada sedam godina staru Lorenu, dijete Srbina Rade Dragića, koji je oženio Hrvaticu. Četnik Vučetić nije samo na tome stao, već je nasrnuo i na oca djeteta R. Dragića psujući mu majku ustašku.

https://www.hop.com.hr/2017/01/24/gvozd-krvozedni-cetnik-napao-7-godisnje-dijete-i-ocu-psovao-majku-ustasku/

cetnici borva selaBorovo selo  postaje nova neuralgična točka Hrvatske. Divljaju djeca osnovnoškolarci, što nije ni čudno kada uče, odnosno truju se srpskim udžbenicima. Ne priznaju državu i uslikavaju se sa srpskim obilježjima, a oni stariji ponovo prijete pokoljom. Do kada će srpska bagra divljati po Hrvatskoj?.

HOP