Okrivamo kako je Milanovićeva vlada uz spregu medija i udruga pokrala državu

0
4330

Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom u vladi Zorana Milanovića Mladen Pejnović  2014 godine nagovijestio je da će se uredba o plaćama mijenjati, ali samo za tvrtke koje su potpuno na tržištu, kojima država ne utječe na cijenu proizvoda ili usluga i koje ne primaju donacije ili subvencije iz državnog proračuna, a, naravno, ne stvaraju ni gubitke koje država mora pokrivati.

Predsjednici uprava Hrvatske poštanske banke, Janafa, Croatia Airlinesa, Fine i još nekoliko tvrtki mogli imati veću plaću od premijera. Netom poslije tako što se i događa, a razlog je privlačenje “profesionalaca” u tvrtke.

Evo kako to danas izgleda, taj naš profesionalizam;

Tomislav Vuić, predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke, kao jedine banke u državnom vlasništvu, osigurao sebi bruto plaću od visokih 86.000 kuna.U gubitašu Petrokemiji donedavni predsjednik uprave Nenad Zečević imao je neto plaću od oko 29.000 kuna,troje članova uprave Petrokemije dobivali su plaću po 23.753 kune. Riječ je o Antoniji Perošević Galović, Tamari Pernar i Vladimiru Freslu.

Hrvatska lutriju donedavno je vodio šef pulskog SDP-a Danijel Ferić. S njim je u upravi bio i drugi SDP-ovac, Oleg Valjalo, a ugovore im je potpisao Mato Crkvenac, šef nadzornog odbora tvrtke i bivši SDP-ov ministar financija.Ferić je imao plaću od 18.726 kuna neto.piše sada 24 sata.

Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je više od tristo tisuća kuna za inozemne dnevnice. Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

U reviziji HAVC-a se navodi kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

Ovi primjeri pljačke proračuna od strane nesposobnih i zlonamjernih kadrova je jasno vidljiv.

Pejnović je brzinom svjetlosti zbrisao u Rusiju kada su pronađene ogromne financijske rupe u njegovom radu, Petrokemijini menađment je nagrađen za silnu nesposobnost, menađer HPB-e dobiva plaću kao da je navedena banka najmanje u deset zemalja prisutna, a radi se o banci preko koje prolaze plaće državnih službenika, pa ne treba biti previše pametan i zaključiti kako je to privilegiran status, a jedino po čemu tu banku pamtimo je kretenski spot u medijima.

Hribar uz silnu samovolju u HAVC-u još je napravio i silno puno za srpsku propagandu lažljivim dokumentarcem o tzv. zločinu HV-a u Dvoru. Sve je to kraj lopovske vlasti Zorana Milanovića prolazilo i još uvijek prolazi.

Najbolje od svega je priča “savjetnika Zorana Milanovića” kako nisu primili novac za putovanja, dnevnice i štošta, ali novac nema. Kada crveni kradu nema čekova, nema putovanja, upropaštavaju poduzeća, ali nema nikakve odgovornosti, jer oni to sve zovu revizionizam. 

Sjećate se kako su naši kontrolirani mediji lupetali da je brodogradnja je prošlost i da ju treba ugasiti? Danas rade brodogradilišta punom parom i imaju 44 broda na narudžbi. Prvo je sve trebalo pokrasti, kupiti jeftino i na kraju od toga dobro živjeti. Uloga medija u tome je izdajnička.

Sjećate se HRT-ovg pulena Karduma i njegove priče da je INA neperspektivna?

Danas je brže bolje otkupljuju nakon otkrića o pljački INA-e stručnjaka Nikole Kovačevića, kako bi opet uz pomoć medija prikrili strašan kriminal.

O HAVC-u pisala je magistrica Ingrid Runtić prije više od godinu dana na našem portalu, o INA-i uspio je Nikola Kovačević iznijeti sve detalje na ovom portalu. Nitko nije u zatvoru zbog toga.

Što na kraju reći?

U Hrvatskoj možes dobiti samo šečer ili tumor, dok gledaš kako te pljačkaju i pričaju o prosperitetu…

HOP