1990. Srbi su osnovali SNV, koje sa ‘Prosvjetom’ je stvaralo temelje Velike Srbije, danas SNV nastavlja s Pupovcem na čelu istim putem

0
2186

1990. godine su Srbi u BiH osnovali Srpsko nacionalno vijeće koje je bilo zaduženo za “nacionalne poslove srpskog naroda u BiH”, a vidjeli smo devedesetih da ti “poslovi” završavaju u krvi i genocidu počinjenom od strane srpskog naroda nad svim ostalim, nesrpskim narodima. Ustvari je to vijeće trebalo pripremiti teren za nadolazeći rat u BiH, kao što su paralelno činili i pobunjeni Srbi u Hrvtaskoj. Sve u cilju stvaranja velike Srbije. Naravno, to srpsko nacionalno vijeće odgovara samo srpskom narodu u BiH, ali ne i drugim narodima u istoj državi (kojima ne mora polagati računa za svoja zlodjela), kako jasno stoji u ovom dokumentu iz listopada 1990. godine, a kojeg potpisuju “učesnici svesrpskog sabora BiH”.

Među osnivačima se između ostalih nalazi i srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta”. Srpska kulturna društva su ustvari uvijek bile početne ćelije svih srpskih balvan revolucija na tlu drugih država.

Današnji velikosrpski huškači nacionalnih sukoba to rade sasvim drugačije, jer se iznutra ubacuju na vodeće pozicije kulturnih institucija u Hrvatskoj, kao i u BiH.

U Srbiji kleru se plaća samo mirovinsko i socijalno, dok u Hrvatskoj srpski kler dobiva oko 17 milijuna kuna za eparhije koje po broju vjernika i vjerskom ustroju nemaju dovoljan broj vjernika. Hrvatska je i više nego uviđajna prema Srbima. Na pravoslavnim grobljima u Hrvatskoj zabranjena je hrvatska zastava.

SNV zajedno sa Pupovcem preko lista Novosti širi mržnju prema hrvatskoj državi, lokalni list SDSS-a u Vrginmost to čini na lokalnoj bazi. Upliv u ministarstvo uprave blokira registraciju Hrvatske pravoslavne crkve, a sama službenica nam je rekla da Srbi i njihove udruge imaju specijalni status, vjerojatno zaslužen klanjima i rušenjem države u domovinskom ratu.

U ministarstvu kulture javna je tajna da se srpski kadrovi protežiraju , a umjetnicima osiguravaju izložbe van naše zemlje u našim veleposlanstvima i konzulatima. Novo poglavlje velike Srbije se stvara. HND je preuzeo nepismeni srednjoškolac Saša Leković, koji pokriva šovinizam srpskih glasila i pomaže u medijskom blaćenju Hrvata.

HOP