KAJIN: ‘Političare po okončanju mandata Todorić je zapošljavao u svoje tvrtke

0
3581

Todorića je devedesetih izabrala politika, ali teško da mu danas politika može pomoći, upravo suprotno: da bi političari pomogli sebi lišit će se Todorića (već traže da abdicira). Kako se Todorić odužio političarima?

Tako, što bi ih po okončanju mandata, zapošljavao u svoje tvrtke. Od istarskih nadalje. Možemo pretpostaviti da je nekome vraćao usluge. U Hrvatskoj Agrokor zapošljava preko 40000 radnika, a imaju ukupne obveze od cca 60 mlrd. kuna prema državi.

Problem Agrolagune

ISTRA-AGROLAGUNA. IDS traži da se prodaje poljoprivredno zemljište. Naučili su kupovati za kunu po metru kvadratnom.  Zakup je rješenje. Agrolaguna posjeduje 1500 hektara. Neka im se urbanizira samo 2 ha i neka ih prodaju, sa tih 2 ha kupit će svih preostalih 1498 ha.

Dobar dio represivnog aparata u Istri valja “lustrirati”.

DORH je bolesno korumpiran, a policija je dirigirana. Ne svi, ali neki šefovi svakako da. Mislio sam da policija, tu i tamo, nešto i odradi, a da DORH zataškava. Sada vidim da su i jedni i drugi u službi IDS-a i SDP-a.
Meni su zbog crtice na autu koju (ni)sam počinio, izdali dva optužna prijedloga u roku 12 sati (navodno da sam na parkingu taknuo vozilo izvjesnog Mehmedovića).

Dok su Flego, Žulić i dr. palili baklje, policija ih je prijavila, ali prošlo je 6 mjeseci i nema prijave… Nemam ništa protiv bakljade, ali kako bi prošli klinci na Poljudu, Drosini ili Kantridi?
Ovo pišem jer je “komentator” Leo Podreka (mislim da je to Žulić) rekao da je za mene DORH vodio kampanju 2013. kada je buzetska ekipa raubala proračun, a ovu igru šefa buzetske policije i Cestara ne spominje, a kamoli da sudovi svjesno predmete guraju u zastaru kada su oni u pitanju.
Najgore što se Istri dogodilo; da su sudovi, DORH i policija u službi politike. Selektivna pravda je najgora pravda.

Damir Kajin

HOP