Dnevno – portal kriminalca M. Ljubasa odlazi u stečaj

0
2471

Trgovački sud u Zagrebu u petak je otvorio stečajni postupak nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o, izdavačem portala Dnevno.hr te je za 4. srpnja zakazao ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika te tvrtke s utvrđenim dugom od 7,69 milijuna kuna.

 Rješenjem koje potpisuje sudac Mislav Kolakušić pozvani su izlučni vjerovnici da u 60 dana od objave oglasa o otvaranju stečajnog postupka obavijeste stečajnog upravitelja Zvonimira Bodrožića o svom izlučnom pravu, pravnoj osnovi izlučnog prava te da označe predmet na koji se njihovo izlučno pravo odnosi.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Michael Ljubas, vlasnik i direktor Portala Dnevno d.o.o još u listopadu prošle godine objavio prijedlog za otvaranjem predstečajnog postupka zbog “prijeteće nesposobnosti za plaćanje” i utvrđenog duga koji se tada približio iznosu od osam milijuna kuna.

U priloženom popisu imovine i obaveza Portala dnevno d.o.o. navodilo se kako ta tvrtka nema nepokretnu imovinu, vrijednost pokretne imovine iznosi samo oko 20.000 kuna te kako ta tvrtka ima potraživanja od oko tri milijuna kuna. Navodilo se da taj dužnik nema novca na računima, odnosno da je račun blokiran te da su prosječni mjesečni troškovi poslovanja tijekom prošle godine iznosili 534.312 kuna mjesečno.

Ljubasov prijedlog uslijedio je nakon što je na Trgovačkom sudu u Zagrebu početkom rujna prošle godine održana rasprava o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka. Ljubas je na tom ročištu rekao da je još krajem veljače bio plaćen utvrđeni dug tvrtke od oko 615.000 kuna te je potvrdio da je tvrtka u novoj blokadi koja do početka rujna iznosila oko 8,3 milijuna kuna, ali i da je najveći vjerovnik Constans DK spreman otpisati dio duga i preuzeti vlasnički udio u Portalu dnevno d.o.o.

Prema podacima u sudskom registru, najveći vjerovnik Portala dnevno je tvrtka Constans DK, registrirana za poslovanje nekretninama, projektiranje i građenje kojoj je direktor Gordan Vojnić, ujedno i predsjednik uprave Elektroprometa, tvrtke koja se povezuje s Ljubasom koji je i predsjednik njezina Nadzornog odbora.

Portal Dnevno, tvrka registrirana kao “dioničko društvo za javno informiranje”, osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. Temeljni kapital bio je 20.000 kuna, a kao osnivač je navedena tvrtka Chic turizam.

Osim portala Dnevno.hr Ljubas je vlasnik lista 7dnevno, a ti su mediji u posljednjih nekoliko godina često bili prozivani zbog govora mržnje, U posljednjih petnaestak godina Ljubas je u medijima bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

izvor: portal Direktno.hr

HOP