Brnko Roglić poslovni vidovnjak koji je dan prije blokade Agrokora aktivirao zadužnicu ili je dobio povlaštenu informaciju?

0
2176

Branko Roglić je vlasnik Orbica, najveće distributerske tvrtke u regiji koja na tržište plasira Malboro, Milku, Griotte, i druge prestižne brandove od parfema do drugih proizvoda. Ta tvrtka posluje u 16 zemalja. Vlasnik je i dvaju hotela, petanestak starih dalmatinskih kuća koje je obnovio i sada ih iznajmljuje, posjeduje i charter tvrtku s flotom od tridesetak brodova.  Poslovni je uzlet počeo kupnjom tvornice Croatia baterije, koja je u međuvremenu zatvorena, ali je njen prostor poslužio kao logistički centar  za druge njegove tvrtke.- piše o njemu u medijima kao osnova biografije.roglić

Marko Roglić šef splitske Udbe šezdesetih godina, a potom i direktor hotelskog poduzeća “Union Dalmacija” i INA-toursa stric je Branka Roglića. Što je stric radio prijelomnih 90-tih nije posve jasno, ali bio je vodeći splitski političar iz Tuđmanove garniture. pišu mediji.

Prvi posao Branko Roglić dobio je u splitskoj Industriji za radioelektriku i telekomunikacije gdje postaje komercijalni direktor u vrijeme Jugoslavije. 

Roglić se trgovinom počeo baviti u drugoj polovici 80-ih godina u Švicarskoj, kroz malo trgovačko poduzeće, a kasnije, zahvaljujući suradnji s američkim P&G-om, dolazi do snažnog širenja kompanije. “Počeo sam 87. u Švicarskoj. Radili smo kao malo trgovačko poduzeće. Krajem 89. godine pokrećemo registraciju tvrtke u bivšoj Jugoslaviji, koja kreće s radom u trećem mjesecu 90. godine. Najprije smo radili distribuciju baterija i kozmetike. Prije rata sam bio zastupnik Varte za bivšu Jugoslaviju, a kasnije i Bugarsku.-kaže Roglić u jednom članku.

 

Ovih dana često je na televiziji i tako se istom radi PR, kao i činjenica kako je Roglić  prozvao banke za nesavjesno poslovanje, jer su Todoriću davale kredite iako on očito nije dovoljno kreditno sposoban.

Mediji i političari lažu, Agrokor je u blokadi

I tako su mediji njega promovirali kao velikog poslovnog stručnjaka, ali su zaboravili reći jednu malu sitnicu, kako je Roglić dan prije blokade Agrokora stavio zadužnicu Agrokora u naplatu, što u prijevodu znači kako je prvi u lancu naplate potraživanja, a sve se to događalo dok je vlada prodavala maglu o tome da blokade neće biti. Tada smo prvi objavili blokadu na našem portalu i potvrdili priču o propasti Agrokora, koja je neminovna, jer kapital kojim raspolaže Agrokor nije ni približno dovoljna za naplatu potraživanja.  Padom Agrokora zaboravlja se potpuno ista pljačka INA-e i prodaja najunosniji naftnih polja Rusima.

Već godinama Rusi kontroliraju uništenu privredu Slovenije, a kupnju Mercatora od strane Agrokora očito su inicirale ruske silnice, kako bi kontrolirale kompletno tržište ex Jugoslavije. U prijevodu Rusi su širom otvorili vrata preko Srbije u ex Jugoslaviju. Da li je Roglić dobio povlaštene informacije u slučaju blokade Agrokora i odmah aktivirao zadužnicu ili je vidovit, procijenite sami…

HOP