Putin pred talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom optužio Trumpa

0
3161

Nakon što je osudio raketni udar SAD-u Siriji, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva ima informacije koje ukazuju kako  Amerika planira provesti još jedan raketni napad. On je također rekao da  SAD planira lažirati kemijski napad u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je u utorak raketni napad SAD, ciljanje na sirijsku zračnu bazu nakon smrtonosnih kemijskih napada u Idlibu. Putin tvrdi da Rusija ima informacije koje ukazuju da je Washington  planirao ponovno napasti Siriju.

„Imamo informaciju o provokaciji sličnoj onoj koju smo vidjeli već u fazi planiranja”, rekao je Putin na sastanku sa svojim talijanskim kolegom Sergiom Mattarellom, koji je trenutno u posjetu Moskvi.
Putin je dodao da Amerika planira lažni kemijski napad u Siriji: „U drugim dijelovima Sirije, južnom Damaskom predgrađu, oni planiraju ubaciti tvari, a potom optužiti sirijski režim za  kemijski napad”

Međutim, Putin nije ponudio nikakve dokaze kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje, te nas podsjeća na Vučića koji za sve okrivljuje Hrvatsku.

HOP