Napad na igrače Borussie Dortmund „odgovor je na sudjelovanje Njemačke u operacijama protiv ISIS-a u Siriji.”

0
2807

Policija u Njemačkoj i dalje istražuje eksplozije u svezi napada na autobus nogometnog kluba Borussie Dortmund i pokušavaju utvrditi je li incident bio teroristički čin. Na mjestu događaja, pronađena su tri „ozbiljne eksplozivne naprave”, koji su eksplodirale. Jedan igrač je lakše ozlijeđen. Prema riječima tužitelja, pronađeno je pismo organizatora eksplozije i odgovornost preuzeta za podmetanje bombi. Međutim, u pismu se ne spominje skupinu odgovornu za eksploziju. Autentičnost pisma se ispituje.

Prema njemačkom listu Süddeutsche Zeitung, u nadležnoj policijskoj postaji istražuje se mogućnost terorističke skupine odgovorne za eksplozije, jer u pismu se navodi da je eksplozija „odgovor na sudjelovanje Njemačke u operacijama protiv ISIS-a u Siriji.” Međutim, istražitelji provjeravaju da li je pismo autentično ili lažno kako bi se zavarale vlasti. Savezni tužitelj u Njemačkoj nadzire složenu istragu i očekuje  da će danas održati konferenciju za novinare.

Branič Marc Bartra je bio jedini igrač povrijeđeni od eksplozije od rasprkavanja stakla. Odveden je u bolnicu na liječenje. Bartra je operiran u srijedu ujutro. Utakmica između Borussije Dortmund i Monaca je  odgođena  do večeras.

IZVOR JOL

HOP