Sastanak izraelske ljevice s Fatahom ( zbog štrajka glađu palestinskih zatvorenika) izazvao bijes izraelske vlasti

0
1679

Ministar javne sigurnosti Gilad Erdan oštro je osudio susret izraelskog ljevičara MK Erela Margalita s visokim dužnosnicima Fataha, rekavši da se sastao s neprijateljem.

(četvrtak) Izraelac MK Erel Margalit sastao se s visokom dužnosnikom palestinskog nacionalnog Fataha Jibril Rajoubom i upozorio na eskalaciju zbog štrajka glađu palestinskih zatvorenika. Danas je ministar javne sigurnosti Gilad Erdan oštro odgovorio na vijest o tom sastanku, a dvojica Izraelaca su se svađala i na Twitteru.
Erdan je izjavio da Margalit “očito nije zdravo izraelski”, dok je potonji Erdana nazvao “Ministrom eskalacije i fiktivnih paleži”.
Ministar za javnu sigurnost napisao je: “Erel Margalit se sastao s nekim tko nas pokušava bojkotirati (Rajoub) i zajedno su napali premijera i mene, a podržali teroriste koji su ubili stotine Izraelaca. Ponosni ste što ste ljevičar? ”

Margalit je brzo odgovorio: “Predlažem da ministar eskalacije i fiktivne palež Erdan ne narušava osobu koja pokušava riješiti probleme, a koji je stvorio baš on. Zaboravio si me kriviti za pružanje podrške ISIS-u … Djelujem za javnost, ne primam upute od tebe. ”

HOP