Sj. Koreja lansirala raketu koja je pala u Japansko more, kod Krima ruski i američki zrakoplovi na nekoliko metara!

0
3092

Po drugi put u posljednjih nekoliko dana, ruski borbeni zrakoplov prišao je američkom zrakoplovu iznad Crnog mora u blizini Krima. Ruski avion bio je samo nekoliko metara udaljen od američkog zrakoplova.

Fox News izvijestio je jutros (nedjelja) kako se dogodio još jedan događaj između zrakoplova američkog ratnog zrakoplovstva i ruskog borbenog zrakoplova. Prema izvješću, incident se dogodio u petak iznad Crnog mora u blizini Krima.
Američka novinska agencija izvijestila je kako su američki dužnosnici rekli da je ruski Su-27 prišao američkoj mornarici P-8 Poseidon,  zrakoplovima koji su letjeli unutar 12 metara od njega. Incident se dogodio nakon što se američki predsjednik Donald Trump sastao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergeyem Lavrovom.

 

Jučer, Fox News je izvijestio da se sličan incident dogodio na istom području. Dva  incidenata dogodila su se nakon što je američka vojska presrela dva ruska bombaša i dva ruska borbena zrakoplova u blizini Aljaske prije dva tjedna.

Agencije za vijesti širom svijeta izvijestile su u nedjelju ujutro kako je Sjeverna Koreja provela još jedan balistički raketni test. Prema izvješćima, raketa je uspješno letjela oko 700 kilometara  30 minuta prije no što je sletjela u Japanskom moru.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana napetosti između Washingtona i S. Koreje su se povećale. Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao je Ujedinjeno Kraljevstvo na diplomatske i gospodarske pritiske sjevernokorejskog režima”.
Raketa je puštena iz sjeverno korejskog grada Kusonga. Vrsta rakete još nije identificirana. Američka vojska potvrdila je kako je lansiranje uspješno, no glasnogovornik vojske pojasnio je da testirana raketa nije bila projektil velikih dometa.

 

Južnokorejski predsjednik, koji je izabran  prošli tjedan, rekao je tijekom svog prvog sastanka za nacionalnu sigurnost da je pokretanje jasno kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti U.N. Japan je snažno osudio čin na sličan način. Japanska vojska izjavila je kako je raketa dosegla nadmorsku visinu od 2.000 kilometara prije no što je sletjela u more.

Prije dva tjedna, Sjeverna Koreja provela je raketni test koji nije uspio. Raketa je eksplodirala ubrzo nakon što je pokrenuta.

HOP