HDZ komedija: Kancelarkin šegrt Plenković skupo plaća promidžbu da bi izgubio izbore u Zagrebu (!),a Stier svojom izjavom pomaže MOST-u!

0
6535

– Nije mi žao ni zbog jedne odluke. Da sam napravio bilo što drugo, ja bih bio loš premijer. Ne može se rušiti ministar koji odlično radi svoj posao i ima izvrsne rezultate na temelju nekih a priori teza oporbe – smatra Plenković.

Dobar premijer?

U Zagrebu Bruna Esih dobiva po našim anketama oko 11%, a kandidat HDZ svega 6%. Gdje je tu matematika. Ako zbrojimo 11 i 6 posto dobivamo brojku 17, toliko posto prema ljevičarskim medijima dobiva danas treća statistički gledano S. Švaljek. Ako znamo koju mašineriju ima HDZ, od medijske do stranačke sasvim je jasno kako bi podrška B. Esih značila i puno više od 17%, vjerojatno bi sama Esih jako puhala Bandiću u leđa. Ovako bez jake mašinerije to ne može. Prgomet izlazi iz svake paštete, Google je prepun njegovih reklama i sa tom mašinerijom on je skočio za jedva oko 2%. Koliko košta ovakva katastrofa na izborima za gradonačelnika Zagreba? Potpuno isto da je Plenković gurao Esih, koja bi vjerojatno ušla u drugi krug. Ovako je to poprilično neizvjesno. Koliko je novaca pijani milijunaš Plenković potrošio da izgubi izbore u Zagrebu? I to s katastrofalnim rezultatom. Te iste novce da je uložio na Esih možda bi vrlo jeftino dobio mjesto gradonačelnika, ovako je vrlo skupo iz svog glasačkog tijela napravio hrpu magaraca. Dobar premijer? 

Davor Ivo Stier jasno je rekao da žali što je prekinuta koalicija s MOST-om. Hasanbegović je izašao iz HDZ-a. Premijer Plenkoviće je rekao da će prekinuti s protjerivanjem ljudi iz HDZ-a, kada je u njega vratio Kujudžića i Prgometa. Sada je situacija drugačija, nezadovoljnici odlaze. Glavni suradnik tvrdi da je odluka o prekidu s MOST-om loša.

Analizirajmo lokalne izbore u koalicijiskoj vladi.

MOST ne bi imao oružje koje sada drži u rukama, on ne bi tako napadao HDZ za tajkunizaciju,  spregu s Todorićem, ne bi napadao HDZ za političku trgovinu, a sve mu je to omogućio upravo Plenković, koji nije smijenio ministra Marića i time umirio javnosti i eutanazirao MOST.  Stvorio je i slučaj Saucha kojim je uništen i dio vjerodostojnosti Esih i Hasanbegovića, jer su glasali u korist ovoga tajkuna i ovog mutikašu iz SDP-a. U principu Plenković je pomogao MOST-u u vjerodostojnosti. 

Mostovci nisu imali neki dobar plan kako se profilirati na lokalnim izborima, vjerojatno zbog percepcije javnosti kako oni nešto uvijek koče u vladi, doveli su stranku u nezgodnu situaciju, a potezom Plenkovića oni su dobili vjetar u leđa, pa sada mogu stranku gurati kao jedinu koja mijenja zemlju. Radi li takve gluposti premijer?

Plenković je izgubio u Zagrebu, napravio budale iz svojih desničara i promovirao Sauchu, koji je svojim pokvarenim potezom pokazao koliko je SDP postao jadan, da takav kadar gura u Sabor,a koji ga na kraju ostavi na cjedilu. Sve to itekako ide na mlin MOST-u, koji će sada dobiti znatno više od očekivanog. Da je Plenković smijenio Marića mostovci bi imali minoran značaj na lokalnim izborima, pa i sama vlada bi lakše funkcionirala. Ovako je Plenković na HDZ nabacio svoje blato i blato samog Todorića. Uspjeh na lokalnim izborima zato će biti znatno manji. Oživjeli Kerum i Bandić pomest će vjerojatno stranačke ekipe na izborima, a Plenkoviću će biti uspjeh nešto znatno manje dobiti. Kada znamo proračun Zagreba i Splita, jasno je koliko novaca Plenković gubi.

I na kraju parlamentarni izbori;

Vlada će gotovo sigurno na jesen u ponovljene izbore. Iako je Plenković lagao kako je sve dogovorio s HSS-om, on neće ostvariti tu koaliciju, a koaliciju s MOST-om isto može zaboraviti. Ostaju mu inkriminirani Pupovac, Vrdoljak i kriminalna organizacija IDS. Svaka čast Plenkoviću, uspješan premijer. Glasove će mu uzimati i ekipa oko Esih, pa je za očekivati još nestabilnija rješenja za zemlju.

Velika koalicija? Užas ideološke i lopovske kanalizacije. Plenković je uništio političke koalicije HDZ-a slušajući kancelarku Merkel, koja se već pokazala kao potpuni promašaj za vođu unije i u slučaju izbjeglica, terorizma, a poglavito vrludanja u našoj regiji. Njeno koketiranje s Rusima i Amerikancima dovelo je uniju na rub opstojnosti. Takvoj osobi Plenković beskrajno vjeruje i sebe gura u istu tragediju Pavelića koji je bio odan njemačkom kancelaru od kojeg je imao više štete nego koristi. On je po zapovjedi kancelarke očistio svoje desno krilo momčadi, ugurao svakakve protuhe na liste i sprijateljio se neokomunistima iz HNS-a. Baš se pitamo koga bi radije vidjeli glasači HDZ-a; Esih ili Vrdoljaka?

I. D.

HOP