Pomaže li HDZ slučajem Pripuz A. M. Taritaš, kako bi lakše privolio Vrdoljaka na koaliciju?

0
3183

PN USKOK upao je na Pantovčaku u kuću Petra Pripuza, vlasnika CIOS-a, zbog sumnje da je poslovao preko fiktivnih računa. CIOS je navodno gotovinom kupovao otpad, a riječ je o starim automobilima i sličnih materijalima, od nekoliko tvrtki, a te su tvrtke onda gotovinom plaćale dobavljače. Istražitelji sumnjaju da se na robu nije platio porez. DOK SE TRAŽI TRAJNO RJEŠENJE Pripuzova ‘poklon-ponuda’: Kuna po toni glomaznog otpada U CIOS-u tvrde da riječ o realnim poslovima i računima te da su za sve uredno platili porez. Anto Nobilo, Pripuzov odvjetnik, kaže kako su istražitelji u zadnjih godinu dana iz CIOS-a uzeli više od 100.000 stranica dokumentacije te da je tvrtka za svaki papir imala popratnu dokumentaciju da je roba zaprimljena, prevezena, obrađena i prodana dalje čeličanama i željezarama.-piše Hazud.hr

Pred izbore uhićenje Pripuza najviše šteti Bandiću. To je svima jasno.

Ludoj materi država je dozvolila da ubije dijete, a progone poduzetnika koji hrani preko 2000 obitelji u HR. Kao i obično prvo ide hapšenje, tek onda dokazivanje krivnje…. Već viđeno?-napisala je vrlo bliska suradnica Milana Bandića, Ivana Brkljačić na svome profilu.

Meni ovdje jako smrdi, da je netko iz sustava dojavio kako se sprema uhićenje, pa se kralj otpada brzo otpravio u bolnicu…-napisao je novinar Zvonmir Despot i dodao;

-Ja, Andrej Plenković, objavljujem da Vlada nastavlja s radom i da su naši novi partneri kolege iz Hrvatske narodne stranke. U skladu s tim, predlažem i nove ministre koji imaju bogato iskustvo u upravljaju državom i tvrtkama od državnog značaja. Gospodin Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, bit će novi ministar energetike i okoliša te prvi potpredsjednik Vlade. Njegovo višegodišnje vrlo uspješno iskustvo u upravljanju energetskim resursima – strujom, plinom i obnovljivim izvorima doista će nam dobro doći. Gospodin Andro Vlahušić bit će novi ministar pravosuđa. On je također osoba koja vrlo dobro poznaje sustav pravosuđa i rada sudova, a uz to je i ugledan liječnik, internist. Gospodin Srećko Ferenčak bit će novi ministar uprave. Dugogodišnji tajnik HNS-a ima bogato iskustvo u privatnom sektoru, pravosuđu i državnoj upravi. Budući da je našim novim partnerima iznimno bitna budućnost Hrvatske i obrazovanje, na čelu ministarstva obrazovanja bit će gospodin Pero Lučin. Ovime je HDZ još jednom pokazao da je najjača hrvatska državotvorna stranka. S našim novim partnerima nastavljamo raditi za budućnost Hrvatske. Zahvaljujem!

Mi bismo dodali da na ovaj način pomažući Anki Mrak plenkovićev HDZ pokušava privoliti i Anku partizanku da podrži koaliciju s HNS-om, ne razbija HNS i time stvori uvjete da zajedno poraze HDZ-ovu desnu opciju sklonu Esih i Hasanbegović, jer će inače Plenkovićevo buđenje u slučaju novih izbora biti bolno.

Usput HDZ koalicijom s HNS-om jednom zauvijek briše sa scene HNS, ojačava SDP, te na kraju s njima može napraviti koaliciju, jer pokus s HNS-om već će naviknuti njegove birače na koaliranje s opsjednutim titoistima.

HOP