Sj. Koreja ima 60 nuklearnih glava spremnih, u Parizu uhićen terorist koji je napao policiju

0
1429

Izvješće Washingtona dolazi manje od jednog dana nakon što je Sjeverna Koreja zaprijetila da će poduzeti “opravdane postupke” kao odgovor na niz sankcija koje je prošlog vikenda odobrilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda. “IC [inteligentna zajednica] procjenjuje da je Sjeverna Koreja proizvela nuklearno oružje za punjenje balističkih raketa, uključujući punjenje raketa ICBM klase”, izjavio W. D.C.  procjenu koju su navodno potvrdili dvojica američkih dužnosnika,a koji su upoznati s pojedinostima dokumenta.
Sjeverna Koreja upozorila je da će poduzeti “opravdane akcije” u svezi akcija.
Prema izvješću, tajna je procjena prošla  nakon dodatne analize obavještajnih podataka koja pak ukazuje na oštar porast količine bombi pronađenih u arsenalu komunističke države. SAD su procijenili prošlog mjeseca da je diktator Sjeverne Koreje Kim Jong-un u posjedu do 60 nuklearnih bojevih glava. Međutim, nezavisni stručnjaci procjenjuju da je iznos mnogo manji, iako je režim proveo uspješne testove tih novih bojevih glava, još uvijek nije poznat broj bojevih glava.
Očekuje se da će zaključci ovog izvješća produbiti zapadne zabrinutosti glede  vojne prijetnje Sjeverne Koreje, koja se čini da napreduje mnogo većom brzinom od očekivanja stručnjaka. Američki dužnosnici izjavili su da je Pyongyang čak premašio očekivanja u razvoju sposobnosti pokretanja ICBM-a.
“Sjeverna Koreja najbolje je da ne prijeti Sjedinjenim Državama, jer će ih obuzeti požar i bijes kao što svijet nikada nije vidio”, upozorio je Trump. “Bilo je dosta prijetnji … i kao što sam rekao da će se susresti s vatrom , bijesom i iskrenom moći, što svijet nikada prije nije vidio. ”

Terorizam u Parizu

 

Nedugo nakon današnjeg napada automobilom u blizini Pariza, u kojem je stradala šestorica vojnika, lokalni mediji izvijestili su kako je osumnjičeni uhićen. Prema riječima očevidaca, BMW je koristio za izvršenje napada, bio je uočen na mjestu uhićenja osumnjičenog, prekriven rupama od metaka nakon razmjene pucnjave s policijom. Pravni izvor potvrdio je da je vozač doista bio auto-rammer.

ParisCarRammingAttack8917Suspect
Kao što je ranije izvijestila JOL, automobil se zabio u skupinu vojnika koji su bili u patroli u predgrađu Pariza i nakon toga je pobjegao. Šest vojnika ozlijeđeno je u incidentu koji je pod istragom francuske policije i njegove elitne policijske taktičke jedinice zadužene za protuterorizam.
Prema policijskoj najavi, šestorica su ozlijeđenih, dvije su u teškom stanju.

“Pokrenuta je policija i mi tražimo auto”, izjavila je lokalna policija u priopćenju odmah nakon napada.
HOP