Židovska zajednica niti jednu riječ nije rekla o srušenim sinagogama za vrijeme Tita i pljački imovine Židova!

0
3877
circa 1960: Yugoslav President Josip Broz Tito (1892 - 1980) sitting in a cabin on a chair against the wall, smiling and smoking a cigarette with a long filter. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Veleposlanik Christian Kennedy, Specijalni izaslanik za pitanja holokausta bio je u Hrvatskoj 19. do 21. rujna 2007. godine,  kako bi se osiguralo pravedno rješenje i
zahtjevi za imovinsko pravo Drugog svjetskog rata i komunističkog doba, uključujući žrtve holokausta i američkih građana.

Kao nastavak posjeta veljače 2007. godine, veleposlanik Kennedy se sastao s državnom tajnicom Snježanom Bagić, (MinistarstvoPravosuđa), pravnim savjetnikom stranke SDP-a Ivom Josipovićem i predstavnicima ministarstva kulture i Ministarstva Znanosti, obrazovanja i sporta.
Naknada imovine  je u pitanju, a kojom se raspolagalo tijekom jugoslavenskog komunističkog sustava.-dio je ovo zabilješke iz wikileaksa.

https://wikileaks.org/plusd/cables/07ZAGREB940_a.html

Zanimljivo da ovih dana “ubojica parkiranih automobila” Josipović  iznosi svakojake glupe komentare na osnovu države, od zaključka da je katolička đamahirija do činjenice da su biskupi na buniki. Iz ovog dokumenta pak se vidi da su mnogi komunisti bili na buniki kada su krali i otimali židovsku imovinu koju do danas nisu vratili, a zanimljivo židovska zajednica taj period titove države podržava i svaljuje baš sve na NDH-a. Iako je Jugoslavija srušila sinagoge u Rijeci i Karlovcu. Današnji posrbljeni predstavnik židovske zajednice niti riječ nije rekao o tim događajima.

HOP