Hoće li Karamarko uspjeti preko Bujanca i Hasanbegovića srušiti Plenkovića?

0
9305

HDZ kreće u rušenje Plenkovića. Plan je revitalizacije karamarkovih ideja i pogleda na budućnost Hrvatske.

Plan se razvija u dva pravca. Nagrizanjem hadezeovske podrške Plenkoviću i privlačenjem desnice preko sestrinske stranke Esih i Hasanbegovića.

Karamarko počinje svoj plan ostvarivati preko slavonskog HDZ-a, preko najjačih branitelja u Saboru iz Slavonije. Oni  mu sve više otvaraju prostor na terenu.

Slavonski dio HDZ treba postati kostur pobjede Karamarka. Desne pak birače tradicionalno sklone pravašima djelomično preuzima Hasanbegovićeva stranka bliska Karamarku i tako će se otupiti napad s pravaškog krila na izborima.

Neki nam hadezeovci tvrde kako je Plenković čovjek Pariza, te je zbog toga opasan; a Karamarko bi svojim političkim djelovanjem mogao primiriti ruske napade, što desnica silno želi. Na desnici je Putin puno značajniji faktor nego bilo tko drugi. KARAMARKO bi mogao amortizirati stalne napade iz Rusije što bi umirilo desnicu.

Plenković bi trebao pasti na osnovu skidanja ploče u Jasenovcu. Postao je silno omražen nakon guzičarenja oko Pupovca koji je najomraženiji čovjek u Hrvatskoj. Skidanjem ploče zabetonirao bi pad…U slučaju tog scenarija  karamarkova ekipa uz pomoć Esih i Hasanbegovića kreće u još tvrđi pritisak preko braniteljske populacije. CILJ SU PRIJEVREMENI IZBORI.

Desnica sniva svoj san padom Pupovca. Pupovčevu zamjenu vidi u liku nekadašnjeg najvećeg suradnika  Pupovca, Nenada Vlahovića od kojeg strepi  Milorad, jer ovaj zna sve o njemu…DORH je svjestan koliko štete nosi Vlahović Pupovcu i čini sve da oteža put Vlahoviću u svjedočenju protiv Pupovca na sudu. Vlahovićeve kaznene prijave protiv Pupovca put su destabilizacije koalicije sa Plenkovićem. Politički među Srbima Vlahovć je marginalac. Među Srbima nema podršku jer prema mišljenju Srba nespojivo je veliko obiteljsko stradavanje u Jasenovcu koje on naglašava i bliskost sa Hasanbegovićem, kojeg prosrpski mediji nazivaju ustašom. Ako dodamo da je bio pupovčev bliski suradnik i nekadašnji komunistički rukovodioc jasno je tek da se na njega Karamarko može osloniti u rušenju Pupovca za privredni kriminal. Za ostalo on nema podrške Srba, što je veliki problem Karamarka, jer bitno je pridobiti Srbe za rušenje Pupovca koji je uništio Srbe u Hrvatskoj svojom politikom jačanja četništva na terenu.

Bujanec postaje medijski kordinator nove desnice pažljivo birajući zanimljive teme dok u pozadini Trusić i Karamarko povlače poteze. Cilj je postavljanje Karamarka na čelo HDZ-a tvrdi naš izvor. Plan se medijski ostvaruje korak po korak. Z1 televizija i Bujica su glavni nosioci te ideje, a odabrana ekipa na Bujančevoj svadbi je dio tog kostura ekipe. Ponašanje ljevičarskog novinarskog navijača Zorana Šprajca u svezi izrugivanja bujančevih svatova je zapravo napad na okupljenu ekipu. Ekipu koja želi biti temelj nove vlasti i poličke desnice.

Pupovčeva pohlepa oko HEP-a je korištena za sukob u HDZ-u jer pupovčev kadar ubačen u HEP preko Plenkovića potvrđuje tezu kako je ovaj odlučio ovladati svim segmentima društva. Kontrolom pravosuđa, poglavito sisačkog i bjelovarskog, društvom novinara i kulturom, a sada Pupovac želi i ovladavanje privredom. To posebno ljuti tvrde hadezeovce. I žele  preko Karamarka prekinuti takvo stanje.

Ovo će biti burna jesen za Plenkovića. Predsjednica mu stalno podmeće klipove pod noge, upozoravajući ga od problema na požarištu do problema iseljavanja.

Dok Bujanec u svojim emisijama homogenizira desnicu koja je vjerna Karamarku. Problem mu jedino radi manji dio pravaša okupljen u manjim strankama. To se pokušava anulirati ignoriranjem medijskim putem i diskreditiranjem istih podrškom medija izvana. HSP već je sada pod kontrolom HDZ-a sklonog Karamarku.

Neki izvori tvrde da je pozadina ovog sukoba u HDZ-u zapravo sve otvoreniji sukob ruske politike sklone jačanju desnice, američke struje okupljene oko predsjednice koja gura njene političke inicijative  oko tri mora i one Plenkovićeve za što jače zbližavanje sa srpskom stranom, a koju gura Angela Merkel i francuska strana.

Predsjednica gurajući američku inicijativu ima velliki problem, jer se dugo godina američka inicijativa oslanjala na komunistički SDP koji pak je svim sredstvima jačao antikatoličku politiku podržavajući gay zajednicu. Time se američka politika posebno zgadila biračima; kao i stalno podržavanje M. PUPOVCA. Novom inicijativom Kolinda treba pokazati zaokret u politici, dok opet jaka je veza i sa karamarkovim pulenima predsjednice; koji su podjeljeni između rusko-američke podjele. Ipak prevladava simpatija prema Rusiji.

Tradicionalni srpski saveznik pokušava ovladati hrvatskim energetskim i privrednim potencijalima pritiskom preko Slovenije i BiH. Novi rasporedom političkih snaga pritisak bi otupio, a zauzvrat bi desnica potukla i istisla komunističku kliku. Koliko bi to dugoročno donijelo koristi teško je procijeniti, jer prosrpske snage drže Novu tv, N1, 24 sata, Dnevno i polako vidimo kako to ispiranje mozga djeluje na naš politički prostor; Hrvati iseljavaju a Pupovac radi što želi, dok desnica optužena za korupciju teško se nosi s srpskom medijskom propagandom.

HOP