Hrvatska se žali na rusku propagandu institucijama EU, ali joj ne smeta medijska propaganda kojom se pljačka država i veliča Šugoslavija

0
2462

Zagreb – Hrvatska je među osam država članica Evropske unije koja je potpisala pismo visokoj predstavnici EU za vanjsku politiku i sigurnost Federici Mogherini kojim traže da Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) “značajno proširi svoje djelovanje u suzbijanju ruske propagande”.

Objavio je to u ponedjeljak portal EUobserver koji je imao uvid u pismo, prenosi Jutarnji.hr. Osim Hrvatske, ovo su pismo, poslano prije desetak dana, potpisala ministarstva vanjskih poslova Češke, Latvije, Litve, Poljske, Rumunije, Švedske i Velike Britanije.

U tom su pismu naveli da “suočeni s nesmanjenom kampanjom dezinformiranja od strane treće strane” (misli se na Rusiju) vidimo hitnu potrebu daljeg jačanja kapaciteta StratComa EU’. StratCom je ured koji je osnovan pri EU, odlukom koju su podržale sve članice, kako bi se otkrile i demantirale neistine koje o EU širi Rusija.

U pismu se traži da “punim kapacitetom počnu raditi i dvije nove filijale EU StratComa, one za Jug i za Zapadni Balkan”. Od EU traže veće finansiranje kao i dovoljna sredstva kako bi se moglo ulagati u inovativne tehnologije.

EUobserver navodi da su ove države na prvoj liniji onoga što se u pismu naziva “sofisticiranom i intenzivnom kampanjom stranih aktera kako bi se generiralo nepovjerenje i nezadovoljstvo demokratskim poretkom, diskreditirala EU, transatlantska zajednica i naši partneri, kao i smanjilo naše jedinstvo”.

Mi se moramo priupitati  “zabrinute” da li je Hrvatska iskoristila slučaj Todorić i pisanje Ivice Todorića na blogu ovim prigovorom?

Medijska propaganda u Hrvatskoj jaka je i bez ruskih i proruskih portala. Dokaz tome su mnoge prešućene vijesti, a koje ne odgovaraju vladajućoj garnituri.

Tko će procjenjivati koji su portali proruski? Znači li to da proamerički i pronjemački smiju zagađivati prostor lažima, dok su ruski opasni?

Nije li opasna ova konstatacija u slučaju Hrvatske? Kako su do sada Rusi bili dobri za prikrivanje komunističkih pljački, a sada su svemu krivi?

Tko je prodao najveća nalazišta nafte Rusima u Sibiru i Siriji i uništio INA-u? Jugoslavenski komunisti, koji danas vladaju zemljom. Tome su krivi Rusi? Nitko nije znao da Todorić posuđuje novac od ruskih banaka ili da ugošćuje ruskog premjera na Smokvici? Hoće li sada svemu biti kriva ruska propaganda i Todorić da bi se sakrili hrvatski izdajnici i lopovi?

Žele li državni odvjetnik i njegovo društvo zapravo zbuksati Ivicu Todorića jer se boje njegove objave na blogu da su svi sudjelovali u pljačci, samo zato što se Todorić mora označiti kao zlo pa sada cure izvješća sa ispitivanja svjedoka kao da se radi o birtiji , a ne od državnom odvjetništvu?

Zašto  toliko slika u medijima o uređenju dvorca baš sada? Todorić se treba zgaditi svima, ali nikome ne pada na pamet istražiti bogatstvo Milorada Pupovca. Čovjek nije vodio tolike tvrtke pa tu ipak ima svega…Kako bivši guverner može se zaposliti u Agrokoru, a tvrtku njegove žene u dugovima otkupljuje Todorić? To isto do sada nije znao DORH? Ili da su dva sina glavnog državnog odvjetnika Cvitana zaposlena u Agrokoru? I pitanje svih pitanja, što se čekalo s povezivanjem tih veza?

Sada je najvažnije uhititi Todorića i ugasiti omraženi blog. Za sve treba okriviti rusku propagandu i sa sebe sprati izdaju. Lukavo. Samo nam se čini izgledno da će blog i dalje nastaviti objavljivati državne tajne.

U principu država je pred slomom ako se objavi skrbnički račun kompanije INA, ustanovi da pretvorba Zagrebačke banke i nije baš pravilno napravljena, a da su stvaraoci banke upropašteni, te da je politčka mafija godinama uništavala preko Agrokora sve potencijale, koje nije uspjela prije toga uništiti.

Zato se sada treba pridružiti ostalim državama i izvršiti pritisak na Rusiju, te tako skrenuti s lopovluka sve na Ruse, masone i Židove. Nedaj bože da su Hrvati lopovi. Ili Srbi tzv. partizaneri…sve su krive ustaše. Samo slučajno su svi lopovi komunisti, ali niti jedan nije ustaša. Pa čak niti Todorić, niti ostali koji vladaju zemljom.

Nabrojimo li vladare Hrvatske, koje spominju mediji dolazimo do svih imena; Roglić, Todorić, Špiljak, Hamović, Štrok, Tedeschi, Valentić, Šeks, Gregurić…i tako u nedogled. Niti jedan ustaša, svi bivši komunisti. Isto je i u Srbiji. I svi se mediji bave  ustaštvom? Vodeći mediji u zemlji prepuni su tzv. JNA kadra. Mnogi su sinovi i kćeri oficira JNA. I oni desno i oni lijevo. Najveći “ustaški novinari” nemaju niti dana na prvoj liniji. Čudno. Niti jedan nije potomak ustaštva, barem relevantan…

Čini se da je ovo zadnji krik komunističke ekipe pred potpunim padom…padom ne zbog neorganiziranosti, već iz razloga što se preko banaka, zadruga, ovrha i sudova toliko pljačka narod, da će vrlo lako i bez ruske pomoći narod izaći na ulicu pred svoje “demokrate”.

HOP