Katolička komedija: Bozanić pozvao na sinodu pjevača četničkih pjesama!

0
4156

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije niz je zasjedanja crkvenih poglavara i predstavnika vjernika, radi rješavanja doktrinarnih, administrativnih i drugih pitanja na području Zagrebačke nadbiskupije.

Prva sinoda Zagrebačke nadbiskupije bila je 1925. godine, za vrijeme nadbiskupa Antuna Bauera.

Drugu sinodu Zagrebačke nadbiskupije najavio je kardinal Josip Bozanić 10. veljače 2002. godine na blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Cilj sinode, kako navodi kardinal Bozanić, pomoć je dijecezanskom biskupu u vođenju zajednice vjernika. U radu Sinode sudjeluju svećenici, redovnici i vjernici laici. Geslo ove Sinode je: “Hodimo u novosti života. Logo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije izradio je Mladen Škvorc, svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

Pripremno razdoblje Sinode uključivalo je prikupljanje prijedloga o temama i pitanjima, koje bi Sinoda trebala obraditi te rasprava o prijedlozima na razini mjesne Crkve.

Prvo zasjedanje Sinode bilo je 9. i 10. prosinca 2016. s temom “Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije”. Teme ostalih zadjedanja bit će: “Crkva zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva”, “Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja”, “Crkva zagrebačka u hrvatskome društvu”, a završno zasjedanje predviđeno je za 24. i 25. studenoga 2017 godine.

Ono što nam je upalo u oko je svakako poziv srpskom pjevaču četničkih pjesama i predstavniku srpske crkve Porfiliju na sinodu.

Porfilije je poznat po svojim četničkim ispadima, u Pakracu i Korenici postavljeni su četnici za svećenike, osobe koje su ratovale protiv Hrvata, pa je ovaj poziv provorazredni skandal.

Bozanić je na ovaj način podržao  ovu mutnu crkvu prepunu četnika koja radi protiv hrvatskog naroda. Što je još komičnije baš iz te crkve se čuju nebuloze o 800 000 ubijenih Srba u Jasenovacu, kako je Stepinac ustaški vikar i još se  blokira i priznanje svetosti Alojzija Stepinca.

Kako je Bozanić poslušni sluga pape Franje, koji je dao na značaju SPC-u uvlačeći ih u raspravu o A. Stepincu, jasno je kuda vodi ova priča. Katolička crkva nije nacionalna crkva i kao takva provodi politiku Vatikana, što u ovom slučaju očito znači protuhrvatsku politiku. Hrvati su još jednom izdani od Vatikana prstima masonerije. Plaćaju danak u novcu Vatikanu da bi na terenu njegovo svećenstvo radilo ovakve odurne spačke.

Treba reći da u katoličkoj crkvi koja djeluje u Hrvatskoj ima puno neznalica kojima ništa ne znači činjenica da je SPC dobila autonomnost na prijevaru mitom, kao i priznanje u kraljevini SHS, ali ne pod sadašnjim nazivom, isto tako Bozaničevu kompaniju ne smeta niti činjenica da je Titova banditska vlast pobila kompletno svećenstvo HPC-a, te je konfiscirana imovina HPC-a u korist ovih masnih bradonja. Srpski četnički pop u okolici Šibenika zabranio je Hrvatsku zastavu na groblju pravoslavaca?! Koga to Bozanić poziva na sinodu? Koga to poziva papa Franjo na razgovor? Zbog čega Hrvati moraju plaćati takav cirkus, plaćajući  SPC koji širi mržnju i Vatikan koji nas ponovo izdaje? 

Trebamo Bogu zahvaliti za poljskim Papom, ali i shvatiti da ovaj Papa radi protiv nas. 

Zanimljivo da je katolička crkva na intervenciju SPC-a zabranila skup HPC-a u Splitu i na taj način otvoreno podržala četništvo u Hrvatskoj. Hrvatskoj ne treba nacionalna crkva koja će ujediniti sve pravoslavce, već dve crkve koje će manipulirati sa narodom kako im gazde u Rimu i Beogradu zapovjede?!

Patrijarh Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću “delo đavola” i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve, dok su ostali nevini. Ovakvim izjavama SPC želi mir u regiji?

Bozanić nema karizmu Kuharića i jasno je da ovim potezom šteti  samom liku i djelu Alojzija Stepnca.

HOP