Presuda šestorki geostrateški pomaže Srbiji, kao i puštanje Šešelja iz ‘zdravstvenih razloga’

0
2236

Vrlo blaga kritika Haškog suda od strane predsjednice nije dovoljno duboko ušla u hašku zavjeru protiv Hrvata. U principu predsjedničin govor pred vijećem sigurnosti nije bila dovoljno jaka poruka i kao takva biti će brzo zaboravljena. General Paraljak dao je znatno jaču poruku svijetu, te time potvrdio da je generalski profil, dok predsjednica koliko god se trudila više od svih političara u zemlji nije izrasla u pravog državnika.  Malteški sudac Carmel Agius ispred Haškog suda opravdavao je diletantizam haškog suda pred vijećem sigurnosti rečenicom kako ovo nije presuda državama nego pojedincima. Čini se da ovakvim glupostima ne može opravdati pokvarenost i diletantizam u presudama. To što je imao potrebu tu rečenicu naglasiti jasno je pokazao da je haški sud u zadnjoj presudi teško pogriješio, a da je sudska i zatvorska policija na nivou dječjeg vrtića pokazao je sam Praljak koji je pred očima javnosti popio otrov dok je ovaj izgubljeni sudac i dalje čitao presudu kao da je Praljk popio čašu vode…nakon svega taj sudac pred vijećm sigurnosti opravdava ovaj neviđeni skandal.

Nije jasno zašto je nespomenut slučaj Šešelj. Šešelj je pušten iz pritvora zbog bolesti što je skandalozna stvar. Presude glavnim psima rata Simatoviću i Stanišiću su skandalozne, a poglavito je tragikomično da je Srbija osuđena za udruženi zločinački pothavat u Hrvatskoj na slučaju Martić, dok je u BiH oslobođena te odgovornosti. Da je te činjenice navela predsjednica Praljkova odluka imala bi još jači odjek. Isto tako da ne govorimo da je pritvorska jedinica kao i sud krivac Praljkove smrti. Kako je moguće da je sud glavnog gada generala Vasiljevića držao kao zaštićenog svjedoka?

No što je i zašto sud presudio šestorki onakvom presudom?

Krivi ili nevini presuda bi uvijek bila ista. Haag je presudio geostrateški. Kao i u slučaju Šešelj. Šešelj je izvučen iz Haaga da bi Rusija imala svoga konja za trku protiv očito zapadnjačkog klauna Vučića.

U slučaju blaže i oslobađajuće presude šestorki došlo bi do lakšeg pomirenja između bosanskih muslimana i Hrvata. To znači i moguću novu geostratešku ulogu. Splitska deklaracija je bila dobar put protiv velikosrpstva. Neka vrst konfederativnih odnosa Hrvatske i Federacije mogla bi stvoriti ravnotežu velikosrpstvu. Svijet se odlučio za plan B, a to znači sijanje daljnje mržnje između dva naroda, preko ubačenih muslimanskih izdajnika iz srpskih redova, naglašavanjem kroz kontrolirane medije, koje drže srpski poslušnici ( poglavito Dnevni Avaz drži poslušnik generala A. Vasiljevića). Stvara se dojama da su nam Srbi bliži u hrvatskim medijima (drže ih Srbi), a što je tragikomična djelatnica MVP-a Metelko Zgombić jučer je provalila i na HRT-u. Iako nas Srbi pljuju, nazivaju katoličkim Srbima, Dubrovnik srpskim, a SPC širi četništvo po Hrvatskoj ova birokratkinja bi se mirila sa Srbima, jer su bankarske elite time najzadovoljnije…

Haškom presudom otvorena su vrata SANU 2, a BiH uz ovakvo kretensko rukovodstvo muslimana omogućiti će Srbima podjelu BiH. Muslimani, ostaci Turske misle izgurati Hrvate na osnovu ove presude iz BiH i stvoriti čistu muslimansku državu. Taj suludi plan EU neće dozvoliti kao što ne dozvoljava ulazak Turske u EU. Dok se Turska nada kako će preko poturčenih Hrvata ući u EU…živi bili pa vidjeli, jer ionako je naša diplomacija za ništa, nesposobna, glupa i jadna i prihvatiti će odluku drugih.

Hrvati su i vjerski uništeni u BiH ukidanjem banjalučke i sarajevske nadbiskupije, što je bio put ovome današnjem stanju.

I. D.

HOP