Srbi sa Banovine napali Pupovca, žele sami upravljati ‘ustaškim kunama’ i optužuju ga da lažno izvješćuje Beogradski pašaluk

0
3918

Godišnji sastanak o položaju i perspektivi Srba u Sisačko-moslavačkoj županiji, održan je 05.12. 2017. godine u prostorijama Sisačko – moslavačke županije, uz predsjedavanje mr. sc. Dušana Bjelajaca, dr. med., zamjenika župana SMŽ iz redova srpske zajednice.

– Zbog opstanka srpske zajednice na Baniji i Kordunu potrebna hitna decentralizacija svih vidova pomoći, u svim segmentima od (kulture, ekonomije, raznih fondova, obnove i zaštite materijalne, nematerijalne kulturne baštine, sredstva za razvoj demokratije sredstava informisanja i sl…….) posebno financijskih i materijalnih sredstava kako od strane R.Hrvatske tako i R.Srbije i drugih…

-Upoznati resorna ministarstva Vlade R. Hrvatske i R. Srbije da više nije održivo da sva sredstva namjenjena srpskoj zajednici u R. Hrvatskoj idu samo preko jednog centra…-piše Banija RS. U prijevodu to znači stidljivo rečeno da je Srbima dosta šefovanja druga Milorada Pupovca zavanog Pupija i njegovog SNV-a.

-Utisak je svih prisutnih da se pogrešno informišu (negativno) o pravima, slobodama i mogućnostima života u na našem prostoru SMŽ-upanije i šire u R.Hrvatskoj….-piše Banija RS što opet u prijevodu znači da ih sve malo mulja drug kumrovečki profesor Milorad.

Ako ovome dodamo i činjenicu da je Miodrag lopina Linta iz fantomskog udruženja Srba regiona napao Milorada od Benkovca jer nije bio protiv braniteljskog zakona, stvar za Pupija postaje ozbiljna. Propala Tesla banka, nema povratka Srba, sredstva za Dom u Slavskom polju isparila, za objekte u Vrginmostu isparila, načelnik općine, njegovi suradnici u Vrginmostu pred osudom za korupciju, a time potvrđuju da se Pupovac i njegova klika udaljila od cilja.

Zato se na sastanku pojavio i srpski veleposlanik u Hrvatskoj da bi dao veću potporu novom rukovodstvu. Potiho Srbi traže novog Pupija za ovaj kraj shvaćajući da je Pupovac malo činio, a za svoju korist puno.

HOP