Svjedok tvrdi da zna osobu koja ruši profile na Facebooku, neovlašetno špijunira na ukradenim tehnologijama iz tajnih službi!

0
5307

IBM-ov Watson, računalo koje je vrlo blizu pojma umjetne inteligencije, a na svom je području analize podataka vjerojatno najbolje što svijet trenutno ima. I, te kvalitete koriste se da bi se analiziralo oko 200 tisuća sigurnosnih stavki dnevno.

Naime, Watson već sad shvaća što ne treba posebnu pažnju, kao kad zaposlenici zaborave lozinke i ukucavaju krive. Ali, shvaća i što treba posebnu pažnju, kao kad bivši zaposlenici pokušavaju ući u sustav. Ili, kad se u njega pokušava ući van okruženja kompanija i s IP adrese koja nije poznata.

Sve to govori nam da je spoj kvantnog računalstva i umjetne inteligencije idealno rješenje. Jer, ljudska greška je u skoro 70 posto slučajeva narušavanja sigurnosti razlog zašto je do problema uopće došlo. A Watson, kao i umjetna inteligencija općenito, ipak nema ljudsku komponentnu, a samim time ni sposobnost griješiti jer netko koristi razne trikove poput obećavanja novca, moći, životnih partnera, lijekova…

7 dnevno 12.11. 2015 iznosi činjenice da sofver Watson je nestao iz SOA-e, a da to nitko nikada nije iznio u javnost iako se sumnjiči izvjesni Tomislav Miličić. Taj softver je top sredstvo za praćenje svih aktivnosti pojedinaca. Ako tome dodamo svjedočenja Josipa Manolić u svojoj knjizi da su tijekom devedesetih nakon afere Labrador isto nestali viskokvalitetni uređaji za praćenje, dolazimo do zaključka da je Staljin dobio svoje nasljednike u našoj zemlji sa znatno boljim metodata.

Portalu se obratila za pomoć gospođa Gordana nakon što policija i vodeći mediji nisu htjeli prenijeti njenu priču, jer im se činila ili luda ili lažna priča. Ipak treba reći da smo u posjedu dokumenta njenog svjedočenja u policiji u svezi prisluškivanja od strane obavještajnog  podzemlja.

SOA

Priča ide ovako; Gordana podnaša prijavu; MUP-u  Hrvatske dobio je od SAD-a najsofisticiraniji ubojiti sustav za emitiranje niskofrekvetnih elektormagnetskih valova i IC uređaj.  Prema navodu Gordane sustav je dobiven od SAD-a 1994. godine i na čelu tok sustava je Pavao Bertečić.  Smatra da ova osoba uništava osobe, kontrolira osobe, kontrolira fb profile i tako redom…Navodno se na taj način pokreće spirala samoubojstava na daljinu.

-U kolovozu 2014. godine Pavao Bertečić prijeti Gordani da će joj tim uređajem spržiti mozak. Bertečić je prema svjedočenju Gordane vodio akciju CASH s ciljem uhićenja generala Gotovine. Kodno ime mu je bilo Pauk. Prema Gordaninim navodima Bertečić prati i “Kaptol” te sve zna o njihovom zlatu. Sjedište njegovog djelovanja je Lanište u Zagrebu, što smo već pisali. Zanimljivo da poslije tih objava portal ima znatnih problema sa vidljivošću, učitavanjem…. ne tvrdimo da je to jedini razlog…

Pavao Bertečić je rodom iz Krašića, dugogodišnji je suradnik Perkovića, Mustača, a prema ovom svjedočenju i Ranka Ostojića.

Gordana je imala problema sa Bertečićem nakon objava svojih komentara na Indexu.  S njim je po njenom svjedočenju radila u Industrogrdnji za vrijeme Jugoslavije i od tuda se jako dobro poznaju.

2012. godine obratila se Jutarnjem listu u svezi ovih informacija, a kada se navečer vratila iz redakcije eksplodirao joj je poštanski sandučić.

Kada se obratila policiji policajci su joj rekli da je on jedan bolesni starac koji nema veze sa računalima…Opet Gordana tvrdi da SOA zna  za sustave iz SAD-a koji se nalaze kod Pavla Bertečića. Ona tvrdi odgvorno i u potpisanoj izjavi da on i njegova ekipa umješana u kontrolu na facebooku.

HOP