Ruski povjesničari su bijesni na jugo-komunističke povjesničare koji su lažirali ‘oslobođnje’ od Nijemaca 1945. godine

0
3347

Pismo iz Bugarskog arhiva generala sovjetske armije  Vladimira Ždanova 1945. godine svom šefu maršalu Fjodoru Ivanoviću Tolbuhinu koji je oslobodio Beograd zanimljivo je nakon silnih Bulajevićevih filmova hvalospjeva o Titu i herojstvu partizana kroz likove Bate Živojinovića i Borisa Dvornika.

Danas obojica  sovjetskih vojskovođa imaju ulice u Beogradu, što govori o njihovom značaju.

Ždanov je rekao tada Tolbuhinu da je Josip Broz Tito poslao u pomoć dva kamiona slabo naoružanih partizana u pomoć Crvenoj armiji tijekom oslobađanja Beograda. Ždanov je bio bijesan zbog toga i pitao je Tolbuhina da li da pusti ovu partizansku bijedu da oslobađa Beograd. Pred Beogradom je bilo 500 000 sovjetskih vojnika koji su napadali oko 200 000 Njemačkih vojnika u obrani Beograda. 3. ukrajinski front je pokrenuo oslobođenje Beograda.  Maršal Tolbuhin je oslobodio Beograd i nakon rata bio dugo pretpostavljeni Josipu Brozu. Koliko su bili beznačajni partizani govori njihov broj u samom napadu na Beograd.

Sličan slučaj dogodio se i kod Pančeva gdje je šaka jada titovih partizana odnosno jedan odred sudjelovao u oslobođenju Pančeva i sovjetska 47. armija. Komunistički manipulatori koji su povjesničari naše povijesti stavljaju u isti rang jedan odred partizana i cijelu armiju, pa se pametan čovjek pita koliko su titovi partizani bili bitni i koliko bi terena oni sami oslobodili u tome sukobu. Apsolutno ništa ne bi oslobodili.

Istražitelj Roman Ljeljak pak tvrdi da je masa klinaca partizana od 15-16 godina sudjelovala u ubijanju oko Maribora zarobljenika poražene vojske.  Oni su očito bili najodaniji ideji, najlakše ih je bilo nagovoriti na zločin.

Zašto toliki pokolji u Sloveniji ustaša, četnika, ljotićevaca, ruskih kozaka? Očito je partizanska vojska bila mala, slaba i loše organizirana i bojala se ove mase profesionalnih vojnika u novonastaloj situaciji, te sa druge strane ruske dominacije i likvidacijama je stvorila svoju prevlast.

Da je točna informacija o velikim partizanskim snagama, zašto bi Crvena armija oslobađala Beograd? Gdje su te silne snage? Poslije povlačenja pavelićeve vojske iz Zagreba u Zagreb ulazi par stotina partizana…

Nevjerojatno da o ovim činjenicama ruska diplomacija šuti. Ovo je jedan od glavnih razloga razlaza Tita i Staljina.

Uz Titovo naoružavanje talijanskih i grčkih komunista što je otežavalo položaj Staljina kod saveznika, tako je lažiranje istine o zavšnim operacijama u regiji totalno zahladilo odnose  ove dvojice.

HOP