Pokvareni Janezi prijete tužbom, a za iskorištavanje Svete Gere dužni su 5 milijardi!

0
5810

Visoki slovenski dužnosnici, a među njima je ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, zadnjih su tjedana u više navrata najavili da će Slovenija tužiti Hrvatsku sudu EU-a u Luksemburgu ako ona ne implementira arbitražnu presudu, posebno na moru, gdje je, ističe Ljubljana, presuda  “vrlo jasna”. Na kopnu bi bio moguć bilateralan dogovor uz manje korekcije koje bi presudu učinile “životnijom” jer su neke slovenske kuće i stanovnici, pa i jedno nogometno igralište “ostali na hrvatskoj strani”, smatra Slovenija.

Prema tome za Sloveniju je jasna morska granica jer im koliko toliko odgovara iako nije dobila tzv. dimnjak do otvorenog mora. Ali granica na kopnu se mora korigirati jer im ne odgovara. Pokvareni Slovenici. Zanimljivo da Slovenci ne razmišljaju da itekako ovise o politici Hrvata i Talijana na moru. Glupa politika zamjeranja svima jednom će ih koštati glave. Za sada mogu ucjenjivati dok se Hrvatska ne uključi u redovne institucije EU. Koliko im u tome pomažu ruske diplomatske veze vezane za ruska ulaganja u Sloveniji najbolje pokazuje dosadašnje bezobrazno ponašanje malih i iskomplesiranih Slovenaca. Ipak nova jačanja američkog utjecaja u regiji počinju stvarati ravnotežu, a i sami Rusi sve više shvaćaju da im približavanje Slovencima i Srbima strahovito diplomatski šeti. Ključ su ipak uljuđeniji Hrvati.

Zanimljivo da Slovenci ne govore previše o eksplaticiji pozicije na Svetoj Geri, koja od početka poznata kao Hrvatski teritorij. Prema našem izračunu oko 5 milijardi košta korištenje tuđeg teritorija za slovenske svrhe do sada. Hrvatska da nema toliko glupu diplomaciju mogla je odavno tužiti Sloveniju za ovu svetu hrvatsku goru i stvoriti ravnotežu.

Hrvatska ako i bude pritisnuta da mora ispoštivati arbitražu ima temelja preko nepovoljnih razlika za Slovence na kopnu totalno ucjeniti pokvarene slovenske diplomate.

Žalosno je da naši mejšit mediji u Hrvatskoj straše narod sa ratom, navijaju za slovenske interese kada niti arbitraža nije povoljna za pokvarene Slovence. Koliko su bili pokvareni u arbitraži, ipak su na kraju amerikanci spriječili obvještajnim podacima i tako poništili slovensku prevlast otkrivanjem korupcije oko samog arbitražnog suda. Od tada do danas Slovenci su znatno više izgubili nego što su naši diplomati napravili.

HOP