Komunistički duh pokazuje nam Plenkovićeva želja da država otkupi INA-u na kojoj su se mnogi komunisti, udbaši i kosovci obogatili pa bi se njihovi potomci na njoj trebali ponovo bogatiti

0
1698

Vjerodostojno! Zna li gospon Plenković značenje tog priloga? Što je bilo vjerodostojno za vrijeme njegove jednogodišnje vladavine? Njegova Vlada nije napravila ama baš ništa u malo više od godine dana. Nije napravljena gotovo nijedna reforma, a treba ih mnogo, ako se želimo osloboditi komunističke svijesti i jednoumlja. Zakon se ponekad predloži i na kraju se povuče iz Sabora. Zašto? Nisu samo potrebne reforme nego nam je potrebna i lustracija, a sve to izbjegava premijer Plenković. Ako se dogodi neka reformica, ona se osmišlja u duhu komunističkog jednoumlja.

Međutim, u njegovom kratkom vladanju premijer Plenković nam je otkrio svu svoju taštinu i preveliku želju za vlašću koja se najbolje otkriva u savezu sa protivnicima hrvatske države – Pupovcem i Vrdoljakom. To je sramota za HDZ, stranku bez koje ne bi bilo hrvatske države. Strankom su zavladali udbaši i kosovci uz pomoć slugana jer nema nikakve sumnje da je Plenkovića na čelo HDZ-a doveo udbaš Šeks. On to nije mogao učiniti sam bez podrške drugih udbaša i kosovaca u HDZ-u.  Zar odgovorni i pošteni dužnosnici HDZ-a, nakon svega, ne razumiju njegove namjere?

Po svemu sudeći, Šeks je osnovao i MOST da bi se čela stranke maknulo Karamarka. Čini mi se da ponovno stvara sličnu lokalnu stranku, ali se ne zna tko će biti njegova slijedeća žrtva. Nema sumnje da ga je u stranku vratio Plenković iz zahvalnosti. Tom spletkaru nije mjesto u HDZ-u! Zbog MOST-a komunisti i jugosloveni su optužavali Crkvu mada je MOST bio blizak njima ideologijski.

Toliko toga nam je obećao gospon Plenković, a ništa nije ostvario.  Ako uzmemo sve Vlade, onda je ova Vlada najgora Vlada u povijesti hrvatske države, gora čak od Račanove koja je hrvatskom narodu i državi nanijela toliko zla. Svaka čast ministru financija gosponu Mariću, po kojem su neopravdano pljuvali mostovci, jer je napokon doveo u red državne financije, ali jedna lasta ne čini proljeće. Ima i drugih ministara koji pokušavaju uvesti stvarne promjene i vratiti hrvatski identitet hrvatskom čovjeku, ali to ne prolazi kod Premijera.

Da je gospon Plenković okorjeli jugoslaven i titoist, najbolje nam pokazuje uklanjanje spomenploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu. Očito, on ne poštiva dragovoljce koji su uz taj pozdrav ginuli da bi stvorili hrvatsku državu. Možda se u igru uplela i njegova prevelika taština, ali i neki drugi potezi pokazuju da mu nije stalo do hrvatske suverenosti i dostojanstva.

Zar Jasenovac i dalje mora skrivati Titove i četničke zločine? Ne može ga se pravdati da je skinuo tu spomenploču zbog stabilnosti ili na nagovor Pupovca jer je mogao i trebao nakon tih ucjena raspisati izbore i raspisati refrerendum za promjenu Ustava jer je to bio vrhunac njegove popularnosti. Zašto se ne traži istina o Jasenovcu umjesto nametanja četničkih laži?

Da gospon Plenković razmišlja komunistički pokazuje nam njegova želja da država otkupi INA-u na kojoj su se mnogi komunisti, udbaši i kosovci obogatili pa bi se njihovi potomci na njoj trebali ponovo bogatiti. Da je INA-u kupila neka druga firma umjesto ruske danas ne bi imali toliko bogatih komunista, udbaša i kosovaca. On je, očigledno, protiv privatnog vlasništva. Osobno mislim da je država trebala rasprodati sve državne firme osim Telecoma, a Telecom je najprije prodala.

Dokle će naši lokalni šerifi pljačkati građane u ime socijalne pravde i zapošljavati u lokalna državna poduzeća neradnike. Zašto te poslove ne obavljaju privatnici koji su mnogo jeftiniji od tih neradnika? No, kako bi bez tih neradnika šerifi dobivali izbore? Bez stvaranja privatnih poduzeća i zabrane lokalnim upravnim jedinicama da osnivaju poduzeća, nećemo nikada razviti privatno poduzetništvo

Slično je ova Vlada donijela zakon o Agrokoru, ali je istodobno dozvolio Todoriću da napusti Hrvatsku i da se skloni od progona. U Londonu ga je čekao pokradeni novac i nastavio je život u državi koja ruši hrvatsku suverenost. Što možemo misliti o njemu? Zar nam ovo ne pokazuje Todorićevu odanost hrvatskom narodu i hrvatskoj državi? Nema sumnje da se radilo o pranju ukradenog novca, a to vole sve imperijalne sile, jer ukradeni novac povećava njihove investicije, a zbog toga dobro znaju koliko je novca pokradeno u Hrvatskoj.

DORH je nespreman za novo društveno uređenje jer mu treba više od 50 tisuća stranica da bi podignuo optužnicu protiv Agrokora i revizorske kuće. Amerikanci su podigli optužnicu protiv Enrona i revizorske kuće u kratkom vremenu  i optužnica je bila utemeljena na jednoj točki zakona, a to je bilo krivotvorenje bilance. Lažna bilanca je bila uzrok podizanju ogromnih kredita. Je li o tome trebao znati ministar Marić kao zaposlenik Agrokora? Ne, nije mogao znati ama baš ništa jer bilanca Agrokora stvarana u tajnosti uz pristanak revizorske kuće. Agrokor je trebao poći u stečaj. Stečaj nije likvidacija već restruktuiranje.

Ovakav DORH može samo ispunjavati želje Vlade i progoniti ljude zbog pozdrava ZDS. Nije mi jasno zašto taj pozdrav smeta gosponu Plenkoviću? Međutim, smeta Pupovcu jer bez njega nema ni premijera Plenkovića. U kojoj demokratskoj državi vladaju manjine?

Uz taj pozdrav su pobijeđeni četnici sa petokrakom i stvorena suverena i demokratska hrvatska država priznata od gotovo svih država. Da bi prikrio svoju odgovornost, osnovao je neko Vijeće u kojem su većina titoisti i jugosloveni pa će na temelju njihove odluke zakonom zabraniti taj pozdrav. Premijer je raskrinkan i hrvatski narod će mu otkazati povjerenje već na slijedećim izborima. Zašto zakonom ne zabrani komunističke i četničke simbole u Hrvatskoj?

Svi se bune protiv HRT-e i HINA-e, ali mnogi ne znaju da je za takvo ponašanje odgovoran premijer Plenković jer je ostavio u obe ustanove komunistički kadar. Obe rade protiv iskonske narodne čežnje, često služeći se dobro nam poznatim demokratskim načelom – slobodom govora. Međutim, za takve dvije ustanove nije bitna samo sloboda govora nego i odgovornost koja traži provjeru informacija kod više izvora. Ovdje se ne radi o komentarima koji su često pristrani jer promiču određenu ideologiju. HRT i HINA ne donose komentare već donose vijesti i moraju biti odgovorne prema državi i narodu.

Nakon svega postavlja se pitanje Premijeru: Zašto se zabranjuju portali koji se ne slažu sa njegovom politikom, a slobodno djeluju oni koji promiču antihrvatsvo, jugoslavenstvo i boljševizam? Zašto neki portali mogu slobodno pljuvati po Hrvatiama, a ako netko ukaže na četništvo i ucjene gospona Pupovca, onda je to govor mržnje? Zar ista pravila ne vrijede za sve?

Kad govorimo o govoru mržnje onda govorimo o političkom nasilju manjine. Mržnja je dio čovjekove duše isto kao i ljubav. Kako ljudi imaju pravo na ljubav, isto tako imaju i pravo na mržnju u vidu osobne slobode. Mržnja ne ubija nikoga, ali mržnju stvara nepravda. Nepravda je izvor mržnje isto kao što je pravda izvor ljubavi.

Zar nije sramotno da na hrvatskoj estradi mogu pjevati četnici i njihovi simpatizeri, a ne smije pjevati hrvatski pjevač i branitelj, dakle, gospon Marko Perković Thompson. Tko je gradonačelnik Miletić da mu uskraćije nastup u Puli i cijeloj Istri dok u Istri pjevaju četnici i njihovi simpatizeri? Je li Hrvatska jedinstvena i suverena na cijelom svojem teritoriju, gospon Plenkoviću? Gradonačelnik Miletić nam pokazuje da nije, ali ni to ne muči Premijera. Zar hrvatskim Ustavom nije zabranjena diskriminacija, ali ona se, očito, provodi u Hrvatskoj uz pomoć Vlade, DORH-a i Sudova.

Na koncu me nasmijala Premijerova izjava da nema zakona na temelju kojeg bi uklonio četničke i komunističke simbole. Ima ih ili ih treba stvoriti, ali se ne mogu izglasati zbog Pupovca. I Pupovac je izjavio da se ne može zabraniti četnička šajkača jer za to ne postoji zakon. Međutim, za skinuti spomenik četniku Šoškočaninu u groblju postoji zakon o grobljima, ali to Premijera i DORH ne zanima. Za zabraniti šajkaču treba donijeti zakon.

Srećko Radović
HOP