Končar kupac Uljanika? : Jakovčić u N0 neke Končarove skandinavske tvrtke koja se bavi “istraživanjem ruda u subsaharskoj Africi za 5000 eura!

0
3049

ZBOGOM ULJANIK, ZBOGOM LEGENDO, ZBOGOM PAMETI VI KOJI STOJITE IZA PLANA RESTRUKTURIRANJA

 

Citiram Jakovčića: “Interes su pokazale tvrtke Kermas Danka Končara, napuljska tvrtka Palumbo Group te Adris grupa. Kermas i talijanska tvrtka zainteresirani su za brodograđevni dio, dok Adris za turistički razvoj”. U prijevodu to znači, a vidi se iz Plana, otok se gasi, trup će se raditi u Rijeci, neko će vrijeme tegliti u Pulu i tu opremati, ali ni to neće trajati dugo.

Sada Jakovčić traži još jednu, tko zna koju po redu sanaciju gdje bi Vlada uz 96 mil. € jamstava trebala dati i uložiti još 2 mlrd kn, a privatni ulagači ući sa 1.4 mlrd kn. Da li to može proći? Sumnjam. I tako lokalna vlast postaje glavni krivac za krah Uljanika jer ovaj plan zajedno su radili uprava, lokalna vlast, a vjerojatno ne bih pogriješio ako bih rekao i budući vlasnici. Daj Bože da se varam.

ids 2
Konačno, zar nije Jakovčić bio ili je u N0 neke Končarove skandinavske tvrtke koja se bavi “istraživanjem ruda u subsaharskoj Africi”, jasno uz apanažu od cca 5 000 € mjesečno. Dosta toga. Ovo što piše nije vic, već istina. A sada jedan vic.

Kada je otac pitao sina što bi za Novu god., ovaj je rekao zmaja. Otac: Daj mali ne možeš to dobiti. Gdje da ga nađem. Gdje bi ga stavili… izaberi drugu želju. A mali kaže: Želim da IDS-ovci ne kradu, a otac sinu: Sine, koju boju zmaja želiš? 

ids 3

Damir Kajin

HOP