‘ Kada pravosuđe štiti kriminal neka ga štiti, ali zato Hrvatska nestaje, a mladi odlaze i ne vraćaju se’

0
3017

ILI ĆEMO SE POKRENUTI, ILI ĆE NAS PRETVORITI U “POSLUŠNO ROBLJE”. BIRAJTE!
Kažu da je Uljanik spasio 3. maj. Odkad je Uljanik preuzeo 3. maj, navodno je 3. maj dobio 847 mil. kn potpora, a od toga Uljanik grupi išlo je 523 mil. kn, a na jedno brodarsko poduzeće 103 mil. kn. Znači da 3. maj drži u životu Uljanik, a ne obrnuto. Kod koga su završile pare?
Država stoji iza 569 mil.€ državnih jamstava + ovih 96 mil. €. Ovih 96 mil.treba vratiti u 6 mjeseci. Na restrukturiranje treba potrošiti 465 mil. €. Po novome pola država/pola novi vlasnik. Kako? Kakva je budućnost Uljanika? Otužna. Nema fasade u Puli, a da ne poručuje da je IDS uništio Uljanik, Pulu… Špilja smo razbojnička, ili ćemo progovarati, ili će nas pretvoriti u “poslušno roblje”. 1943. u Pazinu Istrijani su rekli NE, a danas šutite i ne čudite se da ostajete bez Uljanika. Ma, Istra je opljačkana do boli. Ovo je samo vrh sante leda.
Danas sam imao ročište sa talijanskim ex ministrom, dobitnikom najvišeg istarskog priznanja kojeg mu je Jakovčić uručio 2007., a koji je u Italiji osuđen zbog:
1. Isplate novca zbog utjecaja na pojedine odbore
2. Isplaćeno mu je 3 i više mil. €.
3. Naložio je da se 7% dionica ADRIA INFRASTRUTURE prepiše na kvazi vlasnika kako bi sudjelovao u dobiti
4. Prilikom izbora dobijao je nezakonite donacije
5. Crni fondovi
6. Utaja poreza
7. Mito
8. Korupcija
9. Izdavanje računa za nepostojeće radove
10. OFF SHORE U San Marinu (provjerite istarske političare na istoj adresi).
Osuđen je na 4 god. i 3 mjeseca (smanjena mu je kazna za trećinu), nagodio se sa tal. državom za nekih cca 3 god. i vratio je cca 3 mil. €. I to je Istra. Intimus Brisela. A mene se tuži jer nisam demantirao nešto što niti sam rekao, niti pomislio, ali pitanje je tko to vodi Istru. I da ne zaboravim, g. Galan se hvalio kako mu je prijatelj Sanader, a kako mu je Jakovčić pokušao pronaći kuću u Rovinju.

 

MIRNA ROVINJ- Nedavno mi je sin “kralja” tartufa rekao: “Prije 8-9 god. bio sam kod tebe u Saboru i Ti si mi rekao, najveći problem HR je iseljavanje, što će se pogotovo osjetit kad uđemo u EU i nedostatak radne snage”.
Tada je HR imala 390 000 nezaposlenih, danas 190 000. Da nije bilo mene nikada Podravka ne bi bila u Mirni. Ja sam se za nju izborio da se vrate u tvornicu od koje su digli ruke. IDS je u paketu namjeravao ustupiti trećima i Mirnu i Puris. To bi morali znati barem sindikalisti Mirne. Ponavljam, da nije bilo mene, Podravka nikada ne bi bila u Rovinju, već bi ekipa rasprodala najatraktivniju lokaciju u Istri.
Danas, Podravka nudi uz plaću: smještaj, božićnicu, uskršnjicu, dar za djecu… Gdje su Istrijani? U Ri, Zg, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Irskoj… Ekipa vodećih ljudi iz Istre uništila je Uljanik, ali i 3. maj. Iz 3.maja Grupa iz Pule usisala je 520 mil.kn, jednom brodarskom poduzeću usmjerila 104 mil. kn, dok je 3.maj za sebe zadržao 220 mil. kn. Strašno. Danas, gotovo da mi je “krivo” što sam ekipu iz Rovinja i Istre zaustavio. Kada se pljačka, neka se pljačka. Kada pravosuđe štiti kriminal neka ga štiti, ali zato HR nestaje, a mladi odlaze i ne vraćaju se. Nije egzodus mladih počeo u Slavoniji. Počeo je u Istri. Zašto? Prvo, jer smo najbliži Zapadu, a drugo jer nema kraja koji je pokraden poput Istre, a oni koji bi o tome trebali brinuti proganjaju one koji o tome govore, a ne otimače budućnosti ovih prostora.

Damir Kajin

HOP