Jadranka Kosor je smanjila broj zastupnika za dijasporu sa 12 na 3 i povećala broj zastupnika za etničke manjine na 8

0
4511

Mnogi Hrvati su se okomili na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović  zbog pozivanja u posjetu srbijanskog predsjednika Vučića, inače okorjelog četničkog huškača i lažljivca, ali nitko se ne pita zašto šuti premijer Andrej Plenković kad Srbijanci i Pupovac pljuju po hrvatskom narodu i državi. Da Premijer ima veće ovlasti nema nikakve sumnje, što najbolje pokauju odnosi sa imperijalnom Slovenijom, inače saveznicom imperijalne Srbije. Dakle, preko Srbije i Slovenije, Britanci i druge imperijalne sile nastoje iskorjeniti hrvatski narod sa lica globusa, a g. Plenković i mnogi Hrvati to ne vide.

Još jednom smo upali u balkansku kaljužu zahvaljujući komunističkom Ustavu. Ni izvorni Ustav nije bio dobar, ali onda su ga 2000. godine dokrajčili Račanovi sljedbenici, inače ideolozi bratstva i jedinstva, kada su ukinuli Županijski dom i povećali broj zastupnika u jednoumnom Saboru. Oni su etničkim manjinama dali veća prava nego Hrvatima i dali im zastupništvo u Saboru, čega nema u gotovo ni jednoj suverenoj državi, a ukidanjem Županijskog doma ukinuli su demokraciju u Hrvatskoj. Tim činom su u hrvatsku politiku vratili jednoumlje i veliki ideološki antagonizam.

Te promjene Ustava su prihvatili svi čelnici HDZ-a i izglasali ih u Saboru pa tako dozvolili Pupovcu da vlada Hrvatskom. Jadranka Kosor je čak smanjila broj zastupnika za dijasporu sa 12 na 3 i povećala broj  zastupnika za etničke manjine na 8. Da nije dodijeljeno toliko saborničkih mjesta etničkim manjinama, danas bi Hrvatska bila suverena i slobodna država o čijoj sudbini bi odlučivali svi politički Hrvati, a ne Pupovac i četnička družba.

Takvo jednoumlje danas zastupaju esdepeovci, njihovi tajni saveznici u malim strankama te udbaši i kosovci u HDZ-u, a najgori su gotovo svi novinari i gotovo cijela akademija jer nemaju nikakvih spoznaja o demokraciji i slobodi. Oni razumiju samo jednoumlje i tako se ponašaju u svim medijima i  fakultetima, naročito na filozofskim i političkim. Nažalost, tako se ponaša i EU koju vode okorjeli birokrati pod budnim okom imperijalne Francuske i moćne Njemačke. Nažalost, imperijalna Britanija i dalje ima najjači uticaj na odnose na Balkanu, posebice preko Slovenaca, Srbijanaca i Srba.

Zbog Plenkovićeve taštine, Hrvatskom vlada prikriveni četnik Pupovac, koji je potrčko Beograda i Velike Srbije. Međutim, ni u jednoj uređenoj državi Pupovac ne bi sjedio u Parlamentu jer bi odmah bio uhićen kao strani špijun zbog svojeg ponašanja. Kakva je njegova uloga? Što on radi u Beogradu ako živi i politički djeluje u Hrvatskoj? On je odgovoran za sve srbijanske ucjene hrvatskog naroda i države jer često u Saboru optužuje hrvatske zastupnike, narod i državu. Hrvatska nije BiH jer Srbija nema nikakve nadležnosti nad Hrvatskom kao što ih nema Hrvatska nad Srbijom.

Pupovac čak traži da se zabrane hosovske udruge čiji članovi su se prvi digli i stali u obranu hrvatskog naroda i stvaranja nezavisne i suverene hrvatske države. I zbog toga bi ga trebalo uhititi jer tim zahtjevom negira postojanje nezavisne i suverene hrvatske države. Ako ukinemo te udruge, uskoro će taj prikriveni četnik tražiti da ukinemo i državu. On vodi hrvatske političare u Jasenovac i optužuje NDH za pokolje Hrvata koje su počinili komunisti i partizani – četnici jer se lažima o Jasenovcu prikrivaju ti najgnusniji zločini. On je navodno ateist, a ne vjernik. Zašto onda poziva hrvatske političare na proslavu srbijanskog Božića? Ni to ne smeta gospodinu Plenkoviću. Zašto Plenkovićeva Vlada ne prizna HPC i zašto ne zabrani djelovanje SPC u Hrvatskoj jer na to ima kanonsko pravo?

Plenković šuti dok srbijanski političari pred svijetom svojim lažima optužuju hrvatsku državu i hrvatski narod po naputcima Pupovca. Takav čovjek nije i ne može postati vođa hrvatskog naroda koji će na svakom koraku braniti interese hrvatskog naroda i njegove države. Upravo zbog toga je hrvatska Predsjednica pozvala Vučića u Zagreb jer Plenković  šuti i kad bi morao reagirati na sve Pupovčeve i velikosrbijanske ili četničke laži i ucjene. Zašto je uklonio hosovsku ploču iz Jasenovca koja je ukazivala na četničke zločine u zadnjoj agresiji na Hrvatsku? Hoće li, nakon svega, zabraniti pozdrav ZDS?

jadranka_kosor_izbori_bjelovar_5

Mnogi su se zanijeli njegovim poliglotstvom i oratorstvom, ali sve to ne jamči njegovo liderstvo i državništvo. Slovenci nas ucjenjuju, a on na to ne reagira. Srbijanci nas ucjenjuju, a on ni na to ne reagira. Međutim, Slovenci imaju mnogo ”vikendica” u Hrvatskoj isto kao što su ih ranije imali Srbijanci i Srbi planirano. Je li to planirano kod Slovenaca ne znam, ali Plenković preko tih vikendica može djelovati na slovensku politiku nametanjem visokih poreza na njih. Istina, to nije u skladu sa europskim normama, ali jesu li bile u skladu sa njima njihove ucjene Hrvatske prije ulaska u EU i njihova agresija na hrvatski teritorij?

Zahvaljujući Ivici Račanu i Jadranki Kosor, Slovenci nastoje izmjeniti priznate granice Badinterove komisije nakon raspada Jugoslavije. Ni Slovenci ni Srbijanci nisu naši prijatelji već naši susjedi i neprijatelji našeg opstanka. Barem toga bi morali biti svijesni, a Plenković ih naziva prijateljima.

Međutim, Hrvati još jednom nasjedaju na podvale medija i reagiraju emocionalno služeći jednoumlju. Kad se završi Vučićeva posjeta, onda treba reagirati ako Predsjednica ne bude promicala hrvatske interese. Vučić trenutno zastupa Srbiju i ne može se ni sa kim drugim osim njega pregovarati i dogovarati. Mislim da je Predsjednica učinila izvrstan potez i mogla bi ovim činom zaustaviti srbijanske laži i ucjene. Mi uopće ne znamo sa kakvim informacijama ona raspolaže, ali je ipak zbog njegove posjete prozivamo bez ikakvih argumenata umjesto da je pozivamo na oprez jer Vučiću se ne može vjerovati.

Gdje nam je odgovornost i pamet? Nije li možda naša čežnja za državom bila lažna i oportuna kao i Mesićeva?

Jadran-film-autobus

Istina je da je Vučić sudjelovao u četničkoj agresiji na Hrvatsku i mislim da ga je trebalo davno optužiti  za ratne zločine, ali mi i danas imamo komunistički DORH koji samo progoni Hrvate kao ratne zločince i Hrvatima oduzima slobodu govora i djelovanja kao, primjerice, Marku Perkoviću Thompsoni.  Štoviše, sve pokazuje da je DORH leglo bivših udbaša i kosovaca. Pogledajmo tko su najuticajniji  odvjetnici u Hrvatskoj. Svi oni su bili jugoslavenski državni tužitelji, dakle, udbaši i kosovci.

Njima bi trebalo zabraniti da se bave pravom u Hrvatskoj. Zbog pravosuđa bi također trebalo mijenjati Ustav jer ovakvim Ustavom pravosuđe vode korumpirani sudci koji su često povezani sa DORH-ovim i privatnim odvjetnicima. Tako nastaju presude u RH koje su kriminalne.

No, čini mi nse da se Plenković želi riješiti Pupovca, ako sam dobro rauzumio njegovu jednu izjavu,  raspisivanjem izbora. Naime, nedavno je upozorio hadezeovce da moraju pojačati rad  na lokalnim razinama, ali mislim da je zakasnio jer to je trebao učiniti odmah nakon raskola sa Mostom. Ovako je okrenuo birače protiv sebe i HDZ-a zahvaljujući Pupovcu i HNS. Njegova njaveća sreća je što SDP vodi Bernardić, ali još uvijek ne znam kako će birači reagirati.

Srećko Radović

HOP