Šef srpske crkve tvrdi Kolindi da su Srbi uplašeni, zato on pjeva sa ‘frendovima’ četničke koračnice

0
4324

Pravoslavni čelnik istaknuo je kako je njegovo osobno iskustvo da je srpski narod u Hrvatskoj “uplašen” i da “živi u nekoj vrsti apatije i samozatvorenosti, u nekoj vrsti odustajanja od sebe” i zato je posjet srbijanskog predsjednika proglasio “ohrabrenjem” za srpski narod.

Predsjednicia je nakon Porfirijevog obraćanja predstavljena zbirka eseja polaznika šeste generacije Političke akademije Srpskog narodnog vijeća koji su pisali o svojim viđenjima središnjeg problema Srba u Hrvatskoj, te mogućnostima napretka u idućih deset godina.

Porfirije Perić je toliko uplašen u Hrvatskoj da pjeva četniče pjesme, a sa sobom je dovukao dva srpska obavještajca. Jedan je u Korenici,  svećenik Malobabić, rodom iz Vrginmosta i drugi je Čulibrk u Pakracu. Baš na mjestima od kuda je počela pobuna u Hrvatskoj stavio je bivše obavještajce…oprostite svećenike.

To što Kolinda puši ovu degeneričnu spiku sve manje nas zanima, jer ona o pravoslavlju zna manje nego o rukometnoj reprezentaciji.  Pedesetak milijardi dobila je ova crkva puna srpskih četnika od nas, građana, a SNV 50 milijuna kuna ove godine. To što niti jedna organizacija istinski ne brine o Srbima druga je priča.

Ipak najzanimljivije je nešto drugo; 4 od pet pravoslavnih biskupa srpskih u Hrvatskoj su građani Srbije. Sam Porfilije je nekada bio vojni ordinarij srpske vojske. Danas je u Hrvatskoj. Većina svećenika su iz Srbije. Na osnovu čega su dobili radnu dozvolu i kako jer su građani zemlje van unije?

Imaju li uopće radne dozvole? Ako je srpska crkva u Hrvatskoj stoljećima zašto srpska crkva uvozi radnu snagu? Čudna priča. To Kolinda ne može shvatiti kao problem jer ovakve gluposti doživljava kao bitne, kada Porfilije govori o ugroženosti, a u razgovor se miješa profesor Jović, koji je svojim glupostima trovao Josipovića, a kako vidimo niti sa Kolindom nije bolje. Mi plaćamo, Kolinda glumi tolerantnu, a oni glume ugrožene…sve dok Ramljak i ekipa pune džepove u Agrokoru…predivno

Naravno da ugroženi Porfirije nije objasnio zašto je  srpski  svetac Velimirović propagirao  rasne zakone i Hitlera, dok  Stepinac im smeta. Ili kako je taj svetac Velimirović došao do brojke 750 000 ubijenih Srba u Jasenovcu? To Kolindu ne zanima.  Ima ona pametnijih posla. Njoj je prosvejd udovica protiv Vučića politika na margini?!

Igor Drenjančević

HOP