Srušena kurija M.J. Zagorke, na dražbi kuća A.G.Matoša, ali ima za pupovčevo širenje mržnje!

0
2385

Obavijest na HTV1 da rodna kuća A.G.MATOŠA ide na dražbu! Bravo Plenki, bravo predsjednice, bravo i za ministarku Obuljan i Divljak, ma bravo štetočine koji uništavate sve hrvatsko! Što njima znači Matoš, njima je bitno financirati Pupovčeve Novosti, Frljićeve, Marinkovićeve sramotne uratke, financirati takozvane dobrohotne udruge za civilna društva itd. Ne javljaju se sada VELIKI kulturnjaci za zaštitu hrvatskog kulturnog blaga! ZAR A.G.MATOŠ NIJE ZASLUŽIO DA NJEGOVA RODNA KUĆA BUDE ZAŠTIĆENA I OSTAVŠTINA ZA NAŠA BUDUĆA POKOLJENJA!- komentar je jedne čitateljice.

 

Srušili su i kuriju od Marije Jurić Zagorke u Svetom Križu Začretju…a da nitko nije niti pljunuo, dok je u istoj godini ministarstvo kulture u vrijeme Zorana Milanovića popravljalo prilazne putove oko kuće J.B.Tita.- komentar je našeg čitatelja.

žarimo i palimo

Ukratko, brišu se mjesta i zgrade koje bi trebale biti trajno zaštićene u našoj kolektivnoj svijesti kao lokacije i spomenici kulturne baštine. Umjesto toga se nasilno ugrađuju nevrijedni čimbenici lažne kulture. Pritom je očito kako to jednakom temeljitošću uništavaju i desni i lijevi izdanci naše sveukupno sramotne kulturne politike. Kada izbrišete kulturu i prepustite je zaboravu, nestaje nacija. A to je na svim političkim poljima, pa i kulturnom, glavna preokupacijja i cilj naših izdajničkih vlasti.

Ingrid Runtić

Hop