Hitno ukidanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina jer on potiče separatizam!

0
4011

PIŠE: NENAD VLAHOVIĆ, mr.iur.
PREDSJEDNIK NACIONALNOG VIJEĆA SRBA U
REPUBLICI HRVATSKOJ
SRAMOTNO: DA LI SABORSKI ZASTUPNICI PODRŽAVAJU UVIJET PUPOVCA I SNV-a VLADI RH ?

NENAD VLAHOVIĆ, mr.iur. PREDSJEDNIK NACIONALNOG VIJEĆA SRBA
NENAD VLAHOVIĆ, mr.iur. PREDSJEDNIK NACIONALNOG VIJEĆA SRBA

Odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, Narodne novine 155/02 i 47/10, potvrđena su prava i poneka obveza pripadnika nacionalnih manjina koji ispunjavaju uvijete iz spomenutog Zakona.
Pored prava, najbitnije je ono koje definira zastupljenost manjina u hrvatskom Saboru.
Tako su propisano izbornim zakonom na izborima zastupnički mandat ostvarili: Srbi 3 mandata s Pupovcem, Česi i Slovaci s Vladimirom Bilekom ( Čeh), Talijani s Furiom Radinom, Albanci i ostali s Erminom Lekaj Prljaskaj i Mađari i ostali s Robertom Jankovićem- Mađarom, ukupno 8 zastupnika.
Većina imenovanih zastupnika dolaze sa liste političkih stranaka ili su od njih podržani te im Ustavni zakon omogućuje da u Sabor mogu došetati s manje 1000 glasova.
Cijela priča započinje njihovim radom i doprinosom razvoja svojih manjinskih zajednica od kojih su izabrani. Što radi, kome služi i zbog čega postoji Klub zastupnika nacionalnih manjina na čelu s Čehom Bilek Vladimirom? Pored tog kluba postoji klub zastupnika SDSS-a, a postoji i treću klub zastupnika Milana Bandića 365 u kojemu su navodno tri zastupnika.
Čiju politiku zastupnici provode , a jasno je kome služe, dali su uopće samostalni, dali kontaktiraju svoju bazu ?
Od svega opisanog niti postoji nekakva manjinska politika, niti kontakt s bazom, a klubovi su samo na papiru. Postoji jedan čovjek koji ima snagu i moć i jači je od svih navedenih klubova, Sabora, Vlade i svih institucija u Republici Hrvatskoj zajedno, a to je „ mali voždić „, potrčkalo velikog vožda koji s njim upravlja u cijelosti.
Što je učinio Klub zastupnika u Saboru povodom zahtjeva malog voždića da se općine sa srpskom većinom umreže radi stjecanja pravne sposobnosti i osnivanja nove SAO s ciljem čerupanja Hrvatske i u datom momentu stvaranja nekakove suverene i nezavisne regije.
Manjinski su zastupnici protekom godine i pol ovog mandata u pravom smislu profesionalni ćutolozi, kao da ih nema, a kao takvi nekoriste nikome osim malom voždiću kojemu svojom šutnjom odobravaju postavljene uvijete Vladi.
Javili su se samo jednom podržavajući premijera Plenkovića u izboru Ramljaka za povjerenika Agrokora i sad je evidentno da su puicali u ništa i da bi bilo bolje da su zaključali svoja usta.
Albanci, Mađari i Romi na držanje svojih zastupnika, bilo bi dobro znati u njihovoj bazi kako uopće reagiraju, a Čeh i Talijan čvrsto su zatvoreni jer očekuju željno da mali voždić uspije u stvaranju SAO kako bi oni pokrenuli postupak za formiranje AO Istre i Kvarnera i AO Zapadne Slavonije- Daruvar i okolica.
To je stvarnost, to je razlog zbog čega neprekidno predlažem da se odmah ukine Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina jer je on ovakav osnovna poluga određenim manjincima s kojom bi preskočili nemoguće ali ipak ostvarili svoj cilj.
Što će reći one dvije moćne države Zapada i kuplerajci u Bruxelessu jer to njima očito odgovara!?
Osnovno pitanje je dali svi navedeni pripremaju balkanski teren za nove događaje…??
Iz kog razloga, a nije teško odgonetnuti, ovi vjerni manjinski predstavnici ne dižu svoj glas za kažnjavanje svojih manjinskih članova i prijatelja za izrečeno mišljenje , koji novčano odgovaraju za tkz. verbalni delikt.
Pa gospodo zastupnici, što prije pogledajte se u ogledalo i sami pogledajte kakvi ste, a neke stvari baš neće ići.

HOP