Izetbegović sa zločincem Vasiljevićem je muljao preko tvrtki u Zadru

0
3476

Je li važnije za hrvatski narod sačuvati hrvatsku državu i osigurati hrvatski etnički teritorij u BiH ili je važnije tražiti zastupništvo za etničke Hrvate u srbijanskoj Skupštini i time nesvjesno rušiti suverenitet RH?

Ovo su pitanja na koje mora odgovoriti hrvatska politika: što prije, tim bolje. Nemojmo se zanositi sa europizmom i globalizmom jer oboje su osuđeni na poraz i nestanak. Štoviše, mi nemamo nikakve prigode da napredujemo u oba pokreta osim da postanemo robovi Nijemaca i Francuza i da nam Srbijanci, Bošnjaci i Kosovari nasele hrvatski etnički teritorij i osvoje ga bez rata. Da je bilo pameti i odgovornosti hrvatskih političara, nikada ne bi postali dio EU jer će nas multikulturnost i sloboda kretanja uništiti kao narod, izgubiti ćemo svoj identitet i krvlju stečenu državu na koju smo čekali gotovo jedan milenij, posebice ako ne damo pravo glasa hrvatskom iseljeništvu i hrvatskoj dijaspori.

Ne smijemo više dozvoliti da nam povijest pišu europski birokrati na temelju srbijanskih izmišljotina i laži, te uz pomoć hrvatskih liberala koji uopće ne znaju što je bit liberalizma kao političke ideje. Jedini liberal u Hrvatskoj je Darinko Kosor jer on se bogatio na račun države. Dakle, liberali nisu humanisti, kako nam se predstavljaju, nego elitisti koji žele živjeti na grbači države.

Znam da će ova teza iritirati etničke Hrvate u Srbiji, ali u Srbiji oni su politički Srbijanci hrvatskog  etničkog porijekla. Oni su dio srbijanske nacije. Njihova zadaća kao etničke manjine je da privatno čuvaju svoj etnički identitet, a najbolje ga mogu sačuvati ako osnuju hrvatske etničke škole u kojima će učiti hrvatski jezik, hrvatsku povijest i hrvatsku kulturu. Te hrvatske etničke škole im mora financirati RH preko hrvatske Matice iseljenika i dijaspore. Ovu tezu moraju prihvatiti Hrvati iz Srbije jer jedino tako možemo sačuvati hrvatsku državu od nestanka jer bi tada i Srbi u Hrvatskoj postali srpska etnička, a ne nacionalna manjina, i politički Hrvati. To je načelo reciprotiteta.

Etnički Srbi mogu njegovati srbijanski  etnički identitet u Hrvatskoj, dakle, osnivanjem srbijanskih etničkih škola u kojima bi učili srbijanski jezik, srbijansku povijest i srbijansku kulturu, ali te škole ne bi više financirala RH. Ako etnički Srbi žele učiti srbijanski jezik, srbijansku povijest i srbijansku kulturu, neka ih financira Srbija preko srbijanske Matice iseljenika i dijaspore isto kao što bi hrvatske etničke škole u Srbiji financirala Republika Hrvatska. Dakle, Srbi u Hrvatskoj su politički Hrvati i dio hrvatske nacije, a nikako politički Srbijanci.

Na ovaj način bi etnčki Hrvati u Srbiji i etnički Srbi u Hrvatskoj bili spremni da se usele, ako žele, u  matične države bez da žive u getu. Jedino tako se može poštivati članak hrvatskog Ustava koji kaže da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski i da je službeno pismo latinica. Više ne bi bilo označavanja naselja i ulica na srbijanskom ni talijanskom jeziku niti naziva naselja i ulica napisanih ćirilicom. Prava etničkih, a ne nacionalnih manjina, koje im je dodjelio Račan i drugovi su u koliziji sa hrvatskim Ustavom i taj članak hrvatskog Ustava treba izmjeniti i redefinirati. Mišljenja sam da bi trebalo napraviti novi Ustav jer ovaj je napravljen dok smo bili dio Jugoslavije i trebali bi ga izglasati birači na referendumu umjesto dvotrećinske većine u Saboru.

Kakvi su nam političari takav je većinom i katolički kler. Još nikada od tog klera nisam čuo zahtjev da se osnuje HPC i da se ukine SPC jer to je načelo pravoslavnog kanona. U Hrvatskoj može samo djelovati HPC jer pravoslavne crkve nisu univerzalne. One su autokefalne, dakle, državne. Upravo zbog toga u Hrvatskoj SPC nije registrirana kao vjerska zajednica, ali je ipak financira hrvatska država preko proračuna. Jesu li pravoslavni Rusini Srbi ili SPC na njihov račun pljačka hrvatsku državu? Jesu li svi pravoslavci u Hrvatskoj Srbi? SPC stvara četnike u Hrvatskoj, posebice u manjim naseljima. Zar nije neobično da jedan ateist Milorad Pupovac vodi hrvatsku vlast na Badnjak SPC? No, to nisu shvatili hrvatski političari i tako izazivaju raskol u državi. Naime, Hrvatskom vlada i upravlja Milorad Pupovac umjesto hrvatske Vlade.

Međutim, u BiH je situacija drugačija. Tamo su Hrvati konstituivni narod i imaju ista Ustavna prava kao Srbi i Bošnjaci, ali ta prava im negiraju Bošnjaci koje predvodi fundamentalist Izetbegovć, inače, po nekim komentarima na portalima, bivši suradnik KOS-a i njegovog načelnika Aleksandra Vasiljevića dok je ovaj službovao u Sarajevu i naoružavao Srbe u BiH i Hrvatskoj. Prema tim komentarima, on je zajedno sa Acom Vasiljevićem osnovao Zadarkomerc snabdjevši ga TAS-ovim automobilima, njih 160. Jesu li ti automobili ikada plaćeni TAS-u, nitko nije komentirao. Dakle, na temelju ovih komentara zaključujem da fundamentalist Izetbegović svojom suradnjom sa Acom Vasiljević odgovoran za udes Hrvata i Bošnjaka jer te autombile je koristio KOS za naoružavanje Srba u Hrvatskoj i BiH.  Zar to ne potvrđuju i Izetbegovićevi odnosi sa četnikom Vučićem?

Ako su Hrvati konstituivni narod, imaju pravo na svoj enitet, dakle, teritorij, a to im negiraju Bošnjaci i Srbi, a bez toga opstanak Hrvata u BiH je upitan. Za to je odgovorno hrvatsko državno vodstvo nakon smrti Tuđmana, a najodgovorniji su Račan, Mesić, Sanader, Josipović, Kosor i Milanović te cijela udbaško komunistička diplomacija. Ništa nije bolje ni danas. Ako stvari ne idu po planu, onda BiH-u dogovorno treba podijeliti, čak i preseljenjem pučanstva, jer ovakva BiH je neodrživa. Nezamislivo je da narod koji je u BiH počinio etničko čišćenje i genocid dobiva svoj entitet i teritorij, mnogo veći nego što mu pripada.

Ovo bi trebali postati glavni zadaci hrvatske Vlade i hrvatske diplomacije, ali, kako stvari stoje, naša Vlada i diplomacija traže milost od fundamentalista Izetbegovića. Sramota! Takvi mekušci i slugani ne zaslužuju da vladaju hrvatskom državom.

Srećko Radović

HOP