Odugovlačilo se sa odabirom izraelskih borbenih zrakoplova jer je Izraelac investitor na dubrovačkom Srđu!

0
2413

Ruka ruku mije je domoljubna politika i SDP-a i HDZ-a.

Ivan Maslać, brat premijerove supruge, imenovan je na funkciju direktora komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik, koja je u većinskom vlasništvu države. Na to ga je mjesto postavio novi šef Zračne Luke Dubrovnik – Frano Luetić, inače, brat HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice. Luetića je pak, za novog direktora Zračne Luke Dubrovnik, s plaćom od oko 20.000 kuna, imenovao sam premijer Plenković, krajem siječnja.

Brat ministrice kulture Nine Obuljen KoržinekTonko Obuljen, nedavno je imenovan za čelnika HAKOM-a u kojem radi i suprug. Brat ministra Gorana Marića  trebao je biti uhljebljen u željeznicu.

Prodana zemlja na Srđu za golf terene je nacionalizirana crkvi, prodana je izraelskom tajkunu i trgovcu oružja Aaronu Frenkelu, a vlasništvo je katoličkog reda-  Dominikanaca.

Danas najbogatija Hrvatica, Maja Brinar Frenkel karijeru je započela u Agrokoru, a prije udaje za izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela radila je kao zamjenica ministra gospodarstva Goranka Fižulića, baveći se privatizacijom javnih poduzeća . Klasična hrvatska Santa Barbara.. Do danas prošlo je deset godina, a na Srđu nema još golf terena. Hoće li ovaj prodaja dotrajalih borbenih zrakoplova “pomoći” Izraelcu da pokrene svoj projekt na Srđu? Radi li se u Hrvatskoj stvarno o napretku u vojnoj tehnologiji ili samo novo pogodovanje stranim investitorima?

Državana tijela, vlada i premijer se ne voze u 25-30 godina starim vozilima, nemaju 5 godina stare mobitele, policiji, koja ih budno čuva kupuju nova vozila, ali vojska već godinama ne dobiva neke značajnije komponente, iako nam godinama iz Srbije prijete novim ratom. U ovom mandatu generala Krstičevića otkriveni su novi skandali na vojnom učilištu, gdje predaju sin srpskog generala Živote Panića, Dejan Jović i Tvrtko Jakovika. Čini se sve da ne bi bili sposobni svoju borebenu spremnost pravilno iskoristiti.

HOP