‘ŽIVI ZID NAS JE PREVARIO! DUŽNI SU PREKO 40.000 KN I NE JAVLJAJU SE NA TELEFON!’

0
8380

Stranka HDSS danas je nakon dužeg vremena održala press konerenciju uz predstavljanje novog predsjednika za Međimursku županiju gospodina Želimira Tomu dipl. agronoma iz Čakovca.

Kako je napomenuo Ivan Martan predsjednik HDSS za Hrvatsku, imenovanje gosp. Tome dogodilo se u Bjelovaru 17.ožujka 2018. na Predsjedništvu stranke.

POKRENUT POSTUPAK PROTIV ŽIVOG ZIDA

Martan se potom osvrnuo na predizbornu koaliciju koja je potpisana između 6 stanaka HDSS-a, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Abeceda mladih, Abeceda demokracije i MS-a, koja je potpisana u Hrvatskom saboru 12. 8. 2016. godine.

Živi zid bio je nositelj koalicije i koji je za tu koaliciju otvorio žiro-račun. Do današnjeg dana HDSS nije primio ni jednu kunu nakon izbora!  Na predsjedništvu HDSS-a donijeli smo s toga odluku o pokretanja sudskog spora putem odvjetnika Dinka Rebrovića iz Zagreba, koji je i pokrenuo tužbu protiv Živog zida  Radi se o naknadi iz ugovora o isplati 41.395 kuna. U ime stanke poduzeli smo i druge i druge korake putem državnih organa.   Naime, kronološki, 16. 10 2066. nazvao me Branimir Bunjac i rekao kako sam pošten čovjek i da stranka Živog zida može s nama koalirati. Nakon parlamentarnih izbora nazvao me i rekao da Živi zid  prekida koaliciju. Inače u koalicijsko ugovoru jasno stoji da se jednostrano ne može razvrgnuti koalicija.  Kako smo direktno uplatiti na račun Živog zida preko 13.000 kuna i s obzirom na troškove u kampanji, od putnih troškova do gotovo 200 litra kupinovog vina potrošenog na mnogobrojne skupove i prezentacije i pravo na dio za osvojene mandate, tražili smo samo ono što nas ugovorom i pripada. Dana 30.7.2017. g, posalo mi je dopis da nemam pravo tražiti taj novac i da on nije ovlašten u Živom zidu za takve stvari, što nije točno. Više puta zvao sam Ivana Pernara, Vilibora Sinčića, ali na telefon se nisu javljali, kao ni odgovarali na dopise. Jednostavno ne žele ispuniti uvjete iz koalicijskog sporazuma.

Izvor Medimurje press

HOP