Ekskluzivno: Topusko prepuno policije, očekuje se ilegalni upad Sirijaca, 10 Sirijaca uhićeno

0
9214

Kada smo posjetili Veliku Kladušu prije par tjedana, saznali smo da veći broj sirijskih izbjeglica čeka pokret prema zapadu.  Oni svi čekaju mig prema zapadu.

Šverceri ljudi trljaju ruke jer Kladuša je bila grad iz kojeg su muslimani i Srbi sa Hrvatske strane prevozili prije Kurde ilegalno na zapad. Danas su u Kladuši Sirijci kojima je dosta svega i žele na zapad. Ima ih nekoliko tisuća. To je unosan posao za švercere ljudima. Granica sa Hrvatskom je loše čuvana, loše osigurana, te je Topusko idealan izlaz za izbjeglice prema uniji.

Nakon našeg teksta  ipak se nešto događa. Općina Gvozd prepuna je policije, a i grad Topusko. Pojačanja policije poslana su na granicu. Uhićeno je 10 Sirijaca koji su željeli ilegalno prijeći granicu. Naš izvor tvrdi da su policajci svuda jer očekuju veći val izbjeglica na našoj granici.

Upad izbjeglica ide iz mjesta zločinca Fikreta Abdića, četnika i doušnika srpskih službi koji je prije par dana boravio u Topuskom i sastančio sa svojim četničkim kolegama iz općine Topusko i Gvozd.

U Velikoj Kladuši nalazi se oko 7000 izbjeglica. Izbjeglice najčešće upadaju u Hrvatsku na području Perne i Cnog potoka.

Šumskim putevima preko Petrove gore izbijaju najčešće na Vrginmost i  Vojnić. Ako ova ruta bude uspješno blokirana moguće je da izbjeglice završe u Lici.

Prema zadnjoj obavjesti pronađena je jedna pozicija u Vrginmostu gdje su provalili u vikendicu i prespavali.

HOP