Licemjerje: U vrijeme Jugoslavije današnji ‘demokrat’ I. Goldstein bio je u panici zbog štrajka studenata, bojao se partije, tvrdio je profesor Runtić

0
2353

Krajem osamdesetih je na filozofskom fakultetu u Zagrebu bio u pripremi štrajk. Ivo Goldstein, profesor na tom fakultetu  tada  je zapitao mog sada već pokojnog oca, koji je bio profesor germanistike na tom fakultetu:

Ivo-Goldstein-Josip-Broz-Tito

-“Kako to mislite – štrajk?” – sav u panici. Bio je jako nervozan, blijed, izgubljen.

Ivo Runtić  mu je odgovorio: “lijepo, kad je štrajk, svi štrajkaju – od profesora i predavača do domara”. Na to će Goldstein: “A što će reći partija?!”
Ovu istinitu crticu iz života mi je ispričala moja majka. Taj lik sada palamudi o demokraciji i pravdi. Partijski čovjek. Židov po političkoj potrebi.- tvrdi Ingrid Runtić.

Danas podržava studenske nemire na istom fakultetu…

No nije mu takvo ponašanje  po poštaru, već po ocu. Otac je pak nagovorio židove da stradalu sinagogu u 2. svjetskom ratu ne obnvaljaju, pa su vrli židovski vjernici na tome mjestu izgradili starački dom. Zamislite da je to napravila umjesto Jugoslavije država Hrvatska. Ova dvojica bi dopuzali do izraelske ambasade i sve nas proglasili fašistima…Komunizam je jak otrov koji ubija vjeru i naciju. Baš ono što masonerija želi. Slučaj sinagoga je iz grada Karlovca.
HOP