‘Hrvatska treba politički sustav sa dva doma i izravno izabranim predsjednikom’

0
1994

Hrvatski narod nema ni političku ni medijsku aristokraciju, ali zato ima komunističku svijest kojom razara hrvatsku državu. Hrvatski narod nema razumne i odgovorne intelektualce i društvene znanstvenike, ali zato ima diplomaše iz Kumrovca koji su se izgubili u lažima, bratstvu i jedinstvu i komunističkoj dogmi.

Tako hrvatski narod polako gubi krvlju stečenu državu, a danas mu je ruše potomci jugoslavenskih vojnih oficira, udbaša i kosovaca u ime komunističke demokracije, dakle, diktature  koju jedino poznaju. Zar oni nisu gori od okorjelih Titovih boljševika? Kako ti potomci polako gube kontrolu nad proračunom, odlučili su da postanu agenti stranih država, za što su dobro plaćeni. Međutim, hrvatski narod nema ni Ustav ni zakone kojim bi te potomke osujetio u izdajničkoj namjeri, pa mu je promjena cijelovitog Ustava postala nužda ako želi sačuvati svoju krvlju stečenu državu ne samo zbog izdajničkih namjera nego i zbog političkog sustava koji nije adekvatan za mladu državu čiji državljani ne razumiju demokraciju, a narod je kroz povijest bio izrabljivan od imperijalnih sila.

Da bi spasila krvlju stečenu državu, RH mora uvesti američki politički sustav, dakle, američki sustav sa dva doma i izravno izabranim predsjednikom koji bi vodio državu umjesto premijera jer jedino tako u svoju vladu može izabrati najbolje stručnjake koje imamo u državi. U tom političkom sustavu političari se biraju izravno, a ne preko stranačkih lista. Tako svaka izborna jedinica ima svog zastupnika i birači znaju tko ih zastupa u donjem domu parlamenta. Mislim da RH u tom domu ne bi smjela imati više od 70 zastupnika, što znači da bi imali 70 izbornih jedinica. Da bi se to postiglo najprvo je potrebna lustracija koja bi iz političkog, medijskog i obrazovnog sustava uklonila jugoslavenski obojene komuniste, udbaše i kosovce.

Po tom sustavu, svaka županija bi imala po dva izravno izabrana zastupnika u županijskom domu. Gornji i donji dom bi podjelili međusobno ovlasti i ni jedan zakon ne bi prošao bez pristanka oba doma.

Parlamentarizam koji danas imamo u Hrvatskoj je passe jer on služi moćnim državama umjesto svojem narodu. Kako smo mi danas kolonija nekih moćnih država u Europi, Hrvatska nema šanse da se oslobodi kolonijalnih tutora i kao takva ovisi o njihovoj milosti. Ako se Europa ne federalizira i stvori dva doma, manje države će samo postajati siromašnije. Naime, u gornjem domu europske federacije, sve države bi morale imati isti broj zastupnika jer jedino tako se manje države mogu osloboditi tutorstva Njemačke ili Francuske jer bi tako sve države postale ravnopravne.

Nije li žalosno da ovom državom danas upravlja prikriveni četnik koji je ušao u sabor na manjinskoj listi i čija su dva brata pokušala oteti hrvatski teritorij, a on ih je kao okupatore često hrabrio posjetama i nosio voždu u Srbiji informacije do kojih je dolazio preko kosovaca u Hrvatskoj. On i danas sjedi u Saboru i služi četničkoj vlasti u Srbiji, a RH ga zbog toga iznimno dobro nagrađuje, dok je hrvatski narod nemoćan da se suprostavi tom zlu jer se navodno manjinama ne smiju oduzeti manjiska prava koja su ujedno i ljudska prava. Najveću drskost je pokazao prikriveni četnik kad je izjavio kako u Hrvatskoj nema zakona koji zabranjuje kokardu, a istovremeno traži zabranu povjesnog hrvatskog pokliča: ”Za dom – spremni”. Ni za njega ne postoji zakon, ali Plenković je zajedno sa HDZ-om na to pristao i sada više ne može kontrolirati prikrivenog četnika koji ga još više ucjenjuje. Kako je na to pristao Plenković,  to jasno otkriva da je Plenkovićev zadatak raskoliti Tuđamanov HDZ. Na što ne bi pristao Plenković da bi zadržao vlast?

pleki kurac

Da bi srušili krvlju stečenu hrvatsku državu ponovo se se ujedinili srbijanski četnci i talijanski fašisti, a priključili su im se i bošnjački fundamentalisti, koji svi zajedno Hrvatsku nazivaju ustaškom, fašističkom i nacističkom državom, pa ispada da su ustaše izmislili fašizam i nacizam. Ako se pojedinac izjasni kao Hrvat, automatski mu se lijepe etikete: ustaša, fašist i nacist. Zar se onda ovim činom ne oduzimaju narodna prava jednom narodu? Zar narodna prava nisu ujedno i ljudska prava? Ustaše su bili nacionalisti, a najmanje fašisti ili nacisti. Njihov glavni cilj je bio stvoriti hrvatsku državu ili naciju na svojem povjesnom teritoriju, a nju su rušili srbski četnici i talijanski fašisti.

četnici bg1

Koliko zločina nad Hrvatima su počinili srbijanski četnici u savezu sa talijanskim fašistima? Koliko zločina nad Hrvatima su počinili partizani i komunisti u savezu sa četnicima? Dakle, treba nam revizija povijesti koja je utemeljena na lažima partizana i komunista, a za to hrvatski narod ima neoborive dokaze. Treba nam lustracija, a nju ne želi Plenković i HDZ-ovi pioniri. Kakav je domoljub Plenković i kako on može voditi hrvatski narod prema suverenosti i boljitku?
Srećko  Radović

HOP