U Cannesu nagrađen hrvatski dok. film ´Srbenka´, a u Srbiji zločinac Šešelj uz pomoć Haaga širi mržnju prema Hrvatima

0
5834

Večernji list je objavio kako “hrvatski film ove godine niže uspjehe u Cannesu“, navodeći kao primjer dokumentarni film “Srbenka” Nebojše Sljepčevića koji je osvojio nagradu Doc Alliance Award: Jedan od glavnih protagonista tog filma je redatelj Oliver Frljić, budući da je “Srbenka” snimljena tijekom proba za njegovu predstavu o Aleksandri Zec.

Redatelj Nebojša Sljepčević i producentica Vanja Jambrović koji stoje iza “Srbenke” uspješan su kreativni duo koji djeluje pod okriljem zagrebačke produkcije Restart. Prije šest godina zajedno su predstavili kratkometražni “Muški film” u kojem progovaraju o rodnim ulogama koje se kroz igru nameću dječacima na ovim prostorima, te osvojili nagradu za najbolji dokumentarac koji se bavi ljudskim pravima na Sarajevo film festivalu. 
Drugim riječima, redatelj Sljepčević je aktivan i marljiv i na području rodne ideologije.

Kako je moguće da hrvatski film ne želi obrađivati temu stradanja Hrvata i Hrvatske i sve hrvatske djece za vrijeme Domovinskog rata – na to mogu odgovoriti svi oni iz vrha “hrvatske” kulturne (i ine) politike koji se svojski trude da agresorski rat na Hrvatsku pretvore u “manju traumu” i anuliraju, a hrvatsku naciju zatru konstantno joj namećući “ustaštvo” i fašizam.

Na snazi je vrlo sofisticirana i agresivna anti-hrvatska propaganda koja niječe činjenice iz hrvatske povijesti, falsificira i uklanja dokumente o prapovijesti Hrvata, negira stvarno njihovo porijeklo, svim silama se bori protiv hrvatske šahovnice te falsificira čak i lako provjerljive podatke iz novije povijesti, sve kako bi se zatro narod Hrvata, a ono što je ostalo, nazvalo “fašistima”.

Nakon svih stradanja, protjerivanja i genocida počinjenog nad Hrvatima (a posebno onog za komunističkih vremena zločinca Tita), o Hrvatima ne bi smio ostati niti spomen. Radi se već o udruženim zločinačkim snagama koje i izvan granica današnje Hrvatske, zajedno s izdajničkim našim političarima, povjesničarima i kulturnjacima svojski rade na posvemašnjem uništenju naroda Hrvata i svakoga spomena na njega.

Ne znam koliko ljudi danas u Hrvatskoj znaju za činjenice o sustavnom protjerivanju Hrvata  npr. za vrijeme komunističke vladavine u Čehoslovačkoj, točnije u Moravskoj, gdje se u samo par godina (1948-50) temeljito provela nasilna asimilacija hrvatskog življa, kojoj je, citiram wikipediju, cilj bio: “da se Hrvati više nikad ne okupe u cjelovitu zajednicu i onemogući povratak Hrvata. Premješteni su na trošak države, a premjestilo ih se u nehumanim uvjetima.” Ovo je samo jedan od malih, manje poznatih primjera – za razliku od npr. genocida nad Hrvatima sprovedenog na brojnim križnim putevima, kao što je Bleiburg – čiji spomen i obilježavanje se i danas sve više onemogućava i brani.

U svjetlu iznesenog, važno je dobro se zamisliti nad Frljićevskim (inače prostačkim) uratcima i shvatiti ih kao jasnu antihrvatsku propagandu koja se širi svijetom. Štoviše, naši političari su rado gosti na njegovim predstavama i premijerama filmova kao što je “Srbenka” redatelja Sljepčevića, pa time daju svoj pristanak antihrvatskoj raboti koja laže o Hrvatima, kalja ih kao narod i koja je sebi za cilj stavila kulturno i društeno poništiti Hrvate kao naciju.

Predstava tog istog Frljića je jučer prekinuta u Brnu, jer su se demonstranti popeli na pozornicu, a Poljska je prije dosta vremena podnijela kaznenu prijavu protiv istog tog bogohulnika i prostaka, ali on nastavlja i dalje rovariti protiv Hrvatske i Boga. Večernji list naravno naziva te demonstrante “ekstremističkim marginalcima”. Sjetimo se samo kako je predsjednica nazvala prosvjednike protiv posjete srpskog vožda i (po)četnika Vučića Hrvatskoj, upravo istim riječima: marginalci. Ništa ovdje nije slučajno.

Nedavno je u UN-u napravljena izložba besramnih laži o Jasenovcu koju su zajedno gurali Izrael i Srbija, uz sramotnu šutnju naše diplomacije. Izraelcima je glavni historičar i autoritet za Jasenovac srpski pop i terorist iz Pakraca Jovan Ćulibrk. Također, u biblioteci u Washingtonu je uvrštena knjiga o “antifašistu” Draži Mihailoviću. Komemoraciju u Bleiburgu nadlijetali su austrijski helikopteri kao da se pojavio Bin Laden, a ne Hrvati koji se samo spominju svojih žrtava i sudjeluju na misi održanoj u njihov spomen.

Kada povežemo sve ove činjenice, svijet je pokrenuo žestoki propagandni rat protiv Hrvatske koji ima za cilj konačno uništenje i države Hrvatske i Hrvata kao nacije. Tom istom svijetu ne smeta srpski fašizam i četništvo usred Europe, kao što ih dugo nije smetala ni agresija na Hrvatsku za vrijeme Domovinskog rata. Živući Hitler po imenu Šešelj pušten je na slobodu iz Haaga kako bi svjesno i namjerno širio mržnju prema Hrvatima, dok im naša nesposobna i izdajnička diplomacija još i otvara vrata. Zapamtite, većinu ove antihrvatske propagande (kao Frljićevu i Sljepčevićevu) plaćaju hrvatski porezni obveznici. 

Danas je zadnji dan potpisivanja referenduma (protiv IK i za promjenu izbornog zakona) u vrlo otežanim uvjetima. To je zadnja šansa da se na relativno miran način pokrene lustracija i zaustavi nasilje nad hrvatskim narodom. Ukoliko ni to ne uspije, prijeti nam posvemašnje istrjebljenje…

Ingrid Runtić

HOP