Plenković je postavio Božinovića minstrom policije koji je dvorio izdajnika Mesića i sa njim vraćao komuniste, udbaše i kosovce u medije i diplomaciju

0
11554

Glavni cilj gospodina Plenkovića je bio uništiti HDZ, a potom uništiti suverenu i demokratsku hrvatsku državu. Zahvaljujući udbašima i kosovcima u toj stranci, ali i potomcima nestranačkih udbaša i kosovaca u HDZ-u, u tome je uspio. Takvog licemjera hrvatski narod još nije imao, ali taj narod, kako izgleda, još je licemjerniji i pokvareniji od njega. Sanader je bio mala beba za njega čak i u poštenju. Izgleda da je Hrvatima najdraže kada sa njima vlada i upravlja stranac, a to je upravo Plenković u HDZ-u.

Svi članovi HDZ-a su znali prošlost gospodina Šeksa, ali članstvo HDZ-a mu je dozvolilo da im nametne Plenkovića isto kao što je ranije nametnuo Sanadera i Kosoricu. Svojim potezima Plenković je HDZ-u uskratio najmanje 400 tisuća glasova na slijedećim izborima, što znači da će HDZ pod Plenkovićem postati minorna politička stranka, a to mu je bio i ostao glavni cilj. Nakon toga HDZ će nestati. Ovi izgubljeni glasovi su glasovi simpatizera, a najmanje članova HDZ-a koji su preko HDZ-a pokušavaju riješiti svoju egzistenciju. Članovi HDZ još nisu shvatili da današnji HDZ nije Tuđmanov HDZ.

Dakle, danas više nego ikada ranije HDZ vode Manolić i Mesić, a Plenković je njihova ispružena ruka. On im pripada po uvjerenju svojeg oca i majke pa ne može ni biti drukčiji, a desna ruka mu je je ministar Božinović za kojeg se javno priča da je bio udbaš. Tko kaže da budućnost ne ovisi o prošlosti? Samo zato što smo licemjerni i pokvareni ljudi, toliko dugo nismo imali svoju državu.

Nikada nisam podržavao gospodina Plenkovića, o čemu sam često pisao. Podržavali su ga uhljebi i sa lijeva i sa desna, a zbog toga je dobio simpatije ljevice i postao njihov vođa. Uz njihovu pomoć je izglasao Istanbulsku konvenciju i pljunuo na uvjerenje većine hadezeovaca kao i na uvjerenje većine hrvatskog naroda. Zadržao je komuniste, udbaše i kosovce na HRT i HINA-i, a to nam je moralo pokazati kuda nas vodi. Nije htio mijenjati komunističke diplomate mada ga je na to stalno prisiljavala Predsjednica. Unatoč svemu, u diplomaciji je zadržao sve bivše udbaše, a oni i dalje preko hrvatskih diplomatskih predstavništa po svijetu cinkaju i ucjenjuju hrvatsku državu. Pogledajmo samo Agrokor, što pokazjue da je Sanader bio poštenjačina u odnosu na njega, ali to mnogi ne žele vidjeti. Kakva je to prevara! Toliko o poštenju Plenkovića.

Nije obračunao sa političkim kriminalom, a sve pokazuje da ga potiče. Odbio je lustraciju nakon toliko novo otkrivenih zločina nakon komunističke revolucije i za vrijeme Jugoslavije, što nam otkriva njegovu ideologiju. Na vlasti ga drže kriminalno osumnjičeni političari, a štiti Pupovca i druge osumnjičenike, a preko DORH-a zataškava kriminal. Dakle, u Hrvatskoj još nisu razdvojene izvršna, zakonodavna i sudbena vlast. Da bi se to ostvarilo, morali bi uvesti moderni politički i gospodarski sustav. Dakle, uvedimo američki politički i gospodarski sustav jer u kolonijalnom parlamentarizmu do danas nisu odvojeni izvršna i zakondavna vlast. Zakondavna vlast mora donositi zakone, a izvršna vlast ih mora sprovoditi umjesto nametati kao danas. To je razlog zašto toliko mijenjamo zakone i odbijamo potencijalne investitore.

Kakav je demokrat najbolje nam pokazuje njegov odnos prema referendumu: ”Narod odlučuje”. Ne samo da treba mijenjati izborni zakon nego treba mijenjati Ustav jer ovaj Ustav je jugoslavenski. Trebamo promjeniti politički i gospodarski sustav. Ustav je dogovor naroda kakvu državu želi imati i Ustav na referendumu mora izglasati narod umjesto političara. Nakon izglašavanja političari ga nikad više ne smiju mijenjati, a sve što mogu učiniti je dodati mu amandmane prema potrebama novog vremena.

Da je vratio Partiju na vlast i komunizam najbolje nam pokazuje imenovanje Božinovića minstrom policije koji je dvorio izdajnika Mesića i sa njim vraćao komuniste, udbaše i kosovce u medije i diplomaciju. Tim činom Plenković je podržao Mesićeva imenovanja kao predsjednik vlade i  ”antikomunstičke” stranke. Dao je novu funkciju licemjeru i ministru državne uprave Kuščeviću koji kao pravnik uopće ne razumije demokarciju, a još manje vladavinu prava. Još gori je bio kao ministar graditeljstva i okoliša. Obojica su uhljebi, a to znači sluge moći.

Srećko Radović

HOP

Prikaži citirani tekst