Ministrica Divjak nakon cirkusa oko Istanbulske konvencije, sada gura srpske škole i srpske laži u škole

0
16945

Milorad Pupovac koji je naglasio da je dugo trebalo da visoki predstavnici Srbije i Hrvatske budu prisutni na proslavi Dana ZVO-a i da su srpske institucije iz Hrvatske most u suradnji između dvije države i da u tom pogledu imaju određene odgovornosti i prilike, a zatim se osvrnuo i na glavne stvari koje su prioriteti kada je rad ZVO-a u pitanju.

– Registracija srpskih manjinskih škola ne može više čekati ni dana. Nema ni jednog opravdanog razloga da se osnivačka prava sa županije ne prenesu na općtine i na grad Vukovar. Uz napore koje ulažemo da osiguramo sredstva za potrebe općtina koje su u sastavu ZVO-a, trebalo bi osigurati i neke druge fondove za ova područja jer bez tih mehanizama nećemo moći zaustaviti iseljavanje. Treća stvar je status ZVO-a i SNV-a. Mi želimo da definirati status manjinske samouprave, a ne ovlasti i sadržaj i program rada koji su već definirani. Ovdje se od tog pitanja prozivodi bauk, a ljude se plaši sa tom našom željom i na takve treba reagirati – rekao je Pupovac za portal Srbi.hr. 24.3. ove godine… Pupi kaže, ministri provode.

U Ministarstvu obrazovanja održan je  sastanak predstavnika srpske zajednice s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak. Glavna tema razgovora bio je zahtjev srpske zajednice da se hitno izvrši prijenos osnivačkih prava sa Vukovarsko-sremske županije na općtine Borovo, Negoslavci i Markušica za osnovne škole koje djeluju na njihovom području. Ono što je drug Pupi najavio u ožujku to se i događa kod istanbulske ministrice Divjak. Srbi sretni i veseli učiti će lažnu povijest i laži o srpskim junacima usred zemlje Hrvatske.

HOP