Malodobni Srbi iz Hrvatske kod zločinca Vučića, oduševljeni ‘Crvenom Zvezdom’

0
5428
14.06.2018. Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU).Knez Mihailova ulica 35 u Beogradu;srpska;akademija;nauke;nauka;umetnost;umetnosti;sanu;beograd;knez; mihailova;srbija Foto:ANDJELKO VASILJEVIC

Skupina od tridesetoro srpski djece osnovnoškolskog uzrasta iz Pakraca i Krnjaka iz Hrvatske posjetit će Beograd u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Srbije – Uprave za suradnju s dijasporom i Srbima u regiji. Krnjak je poznat po ekstremni ispadima srpskih političara. U Pakracu djeluje srpski pop bivši terorist Ćulibrk koji gnjili svakodnevno srpske laži o Jasenovcu.

čulibrk

Plan posjete obuhvaća obilazak srpske institucija i beogradskih znamenitosti.

Djeca će biti gosti Predsjedništva Srbije, Grada Beograda, Narodne skupštine, Ministarstva vanjskih poslova.

Obilazak beogradskih znamenitosti obuhvaća Spomenik neznanom junaku i toranj na Avali, Beogradsku tvrđavu, Muzej Vuka i Dositeja, Muzej patrijaršije, Hram Svetog Save, Narodnu knjižnicu i Muzej Nikole Tesle, navikavanje na sve srpske laži.

Tijekom obilaska Beogradske tvrđave, Dječji kulturni centar prikazat dio edukativnog programa “Beograd kroz stoljeća” u okviru kojeg će djeca iz Krnjaka i Pakraca “imati susrete” s povijesnim ličnostima: knezom Mihailom Obrenovićem, kneginjom Milicom i Karađorđevim ustanika Ostojom Kondom i lažnom srpskom poviješću.

Podršku realizaciji programa pružila je Turistička organizacija Beograda. (Tanjug)

Vučić s djecom Srba povratnika u Hrvatsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je  u Beogradu skupinu od tridesetak djece iz Hrvatske, iz srpske obitelji koje su se vratile na svoja imanja, napuštena zbog operacija “Bljesak” i “Oluja”.

Mališanima iz Pakraca i Krnjaka najviše se, kažu, dopalo to što su upoznali predsjednika Srbije i što su se s njim fotografirali, a novinarima su rekli i da se raduju što su obišli zgradu Predsjedništva, u čemu im je “vodič” bio generalni tajnik predsjednika , Nikola Selaković.- srpski klinci vole ratne zločince poput Vučića i njegova frenda Šešelja.

Djeca će tijekom boravka u Beogradu obići i druge institucije, kulturna i povijesna zdanja, a dječaci se unaprijed raduju obilasku stadiona Crvene zvezde, za koju navijaju, kao što je i Arkan obožavao ovaj klub srpskih terorista.

 

“Zamolio sam djecu da dođu u Beograd nakon otvaranja Narodnog muzeja”, rekao je Vučić i objasnio da je za djecu to važno jer “nema institucije kulture na Balkanu koja može mjeriti po broju postavki”.

“Zahvalan sam što ste došli u Beograd, glavni grad Srbije, najveći i najznačajniji srpski grad. Ponosan sam što ćete obići sve najznačajnije muzeje i dodao bih tome Muzej suvremene umjetnosti, a već od Vidovdana, 28. lipnja, moći ćete posjetite našu najznačajniju instituciju kulture, a to je Narodni muzej “, rekao je  zločinac Vučić.

Djecu je posavjetovao i zamolio da nauče ćirilicu… možda i da budu novi četnici, poput njega…

HOP