Svjetsko prvenstvo usporilo dolazak turista, u Makarskoj 2000 kreveta slobodno u srcu sezone

0
5730

Bahatost se ne isplati- rekao nam je jedan od najstarijih iznajmljivača u Makarskoj. Danas turisti traže za veće cijene više od klime, televizora i kuhinje.

Neki i danas misle da je to za smještaj dovoljno. U podbiokovlju imate kapacitete za vrhunski turizam. Dolje u gradu nude samo blizinu plaže.

Zamislite cijenu 150 eura za smještaj, a čovjek treba potrošiti za hranu, izlaske, pića na plaži, neki komad odjeće. Ispada da deset dana, za ništa posebno platite 1500 eura, bez usluge hrane. Usporedite to sa Grčkom, pa ćete vidjeti koliko je to pretjerano. Takvi kapaciteti i sada su prazni, a njihovi susjedi lijepo trljaju ruke.

Sezona je kratka i svaka kuna je bitna. Uvijek kada je svjetsko prvenstvo događa se situacija kao danas, da su kapaciteti slobodni i cijenu treba prilagoditi stvarnom stanju. Oni koji to ne čine nemaju gostiju. Ulaganja u kapacitete su slaba.  Zato je 2000 ležaja slobodno-objasnio nam je naš sugovornik.

Makarsku najviše obilaze Slovaci, Česi, Poljaci, nešto Rusa, građani BiH, a na plovilima su najbučniji Englezi.

Istočnoeuropski turisti nisu previše zahtjevni, ne traže niti u smještajnom kapacitetu vrhunsku ponudu, pa najbolje prolaze iznajmljivači sa cijenom od 50-60 eura.

Hotelski kapaciteti imaju cijenu oko 1300 kn za dvije osobe ovih dana, pa je  itekako smiješno da iste takve novce traže i privatni iznajmljivači bez infastrukture koje nude hoteli; od bazena, saune, masaža te vrhunskih restorana.

putovanje-zabava-bazen

Ovi apartmani na Rodosu koštaju 4300 kuna 8 dana sa prijevozom!

Budite oprezni ne dozvoljavajte da vas lakomi pojedinci pljačkaju nudeći vam rog pod svijeću, naplaćujući sunce i more od Boga dano.

HOP