Putinovo odlikovanje Milanu Bandiću je sramotno!

0
8613

Bivši gradski zastupnik Ivan Valek kritizira Putinovo odlikovanje Milanu Bandiću

IVAN VALE KANDIDAT

Kao bivši zastupnik u Skupštini grada Zagreba izražavam svoje veliko čuđenje i duboko neslaganje s odlukom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da odlikuje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića visokim ruskim odlikovanjem „Ordenom družbe“.

Orden se dodijeljuje ruskim i stranim državljanima. za posebne zasluge u međunarodnim odnosima, rad na uspostavi međunarodnog prijateljstva i mira među nacijama te za znatan doprinos u očuvanju i promociji ruske kulture i baštine ili zajedničkom razvoju zajedničkih projekata s Ruskom Federacijom.

Ni u jednoj od ovih kategorija Milan Bandić ne zaslužuje to visoko rusko odlikovanje, koje će on sasvim sigurno iskoristiti za vlastitu promociju na hrvatskoj političkoj sceni.
Milan Bandić je dokazano jedna od najkorumpiranijih osoba u Hrvatskoj, protiv njega vođeno je ili se vodi više sudskih postupaka, a gradom Zagrebom vlada netransparentno i despotski.

Samo po tome Milan Bandić kao duboko kompromitirani političar nije podobna osoba i ne zaslužuje visoko rusko odlikovanje, pa u tom smislu izražavam svoje naslaganje s odlukom predsjednika Putina. Imajući u vidu takav politički profil Milana Bandića orden kojim ga je odlikovao ruski predsjednik nije u skladu s unapređenjem prijateljskih odnosa Hrvatske i Ruske Federacije

Ivan Valek

HOP