Sadašnji saborski zastupnik, nekadašnji bahati načelnik godinama provodi samovolju i mobing

0
5111
Na ovaj korak sam se odlučio jer sam razočaran sporošću naših institucija, ali i zbog sumnje u pristranost.
Zbog dugogodišnjeg  maltretiranja i omalovažavanja, degradiranja, kleveta kako mene kao djelatnika Općine Poličnik, tako i kao privatne osobe, prošle godine ne nalazeći rješenje situacije sam prijavio za mobing i zlostavljanje načelnika Davora Lončara sada i saborskog zastupnika.
Početak mobinga i zlostavljanja je krenuo od onog trenutka kada sam kao djelatnik odbio odrađivati poslove koji su bili isključivo privatni interesi načelnika i kada sam počeo ukazivati na nepravilnosti i nezakonitosti koje sam počeo susretati u svom radu.
Međutim sve to predugo traje i čini  mi se da institucije odugovlače, čak i u drugom smjeru usmjeravaju istragu. Naime iako sam naveo desetke osoba kao svjedoke raznih situacija koje su dokaz mobinga i zlostavljanja mene od strane načelnika, ispitana su samo dvojica svjedoka i to onih koji bi bili najmanje mjerodavni kao svjedoci, a isti nisu konkretno pitani o situacijama koje sam naveo i kojima su bili prisutni. Na poslu dožvljavam šikaniranje, omalovažavanje degradiranje, oduzimanje radnih zadataka, onemogućava mi se normalan rad i uvjeti potrebni za obavljanje poslova, preseljen sam na izdvojeno radno mjesto, načelnik Davor Lončar mi je naredio isključivanje telefonskih linija, pristupa internetu, isključen mi je pristup glavnom serveru kao i programu uredskog poslovanja . Predmeti koji mi se daju na obradu, u određenom vremenu mi se oduzimaju i ne dopušta mi se njihovo završavanje.
Također načelnik je iskazivanje moći prakticirao i van posla, jer je osobno obustavio postupak raspisivanja natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u Suhovarima, jer smo ja i moja obitelj tražili raspisivanje natječaja za površinu od 33 hektara zemljišta na koje smo htjeli proširiti svoju poljoprivrednu djelatnost OpG-a. Što je najgore, nakon obustavljanja postupka raspisivanja natječaja načelnik je, tada već i saborski zastupnik kroz sred tog zemljišta ucrtao i predložio trasu nove  ceste. Na taj način je onemogućio milijunska ulaganja koja smo planirali kao obiteljsko gospodarstvo. Međutim sve je to kap u moru naspram svega što doživljavam na radnom mjestu godinama.
Suprug sam i otac 4 djece i na kraju sam granica strpljenja te se obraćam vama nadajući se da će vas ova priča zainteresirati vjerujući da naše institucije svoj posao počimaju odrađivati tek kad se vi mediji zainteresirate za isto.
 Dugo mi je trebalo da se odlučim obratiti vam se jer sam svjestan kakav će ovo imati efekt povratan na mene i moju obitelj, ali više nemam strpljenja ni snage trpjeti.

I. U. 

HOP